Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Navnefest for baby. FOTO: Envato

Hva er navnefest?

Navnefest er en feiring som markerer navngivningen av et barn. Dette arrangeres som regel for barn mellom 4 og 12 måneder, og er en alternativ feiring til religiøse seremonier som dåp. Festen blir ofte arrangert av foreldrene til babyen, og kan ha ulike former avhengig av deres preferanser. Du kan velge helt selv hvordan du vil feire barnet ditt, og om du ønsker en formell eller en uformell feiring.

Hva gjør man på en slik fest?

Typisk inkluderer en navnefest en seremoni der barnet offisielt får sitt navn. Dette kan foregå hjemme hos barnets familie, eller man kan delta på en Human-Etisk navnefestseremoni først, og feire hjemme med familien etterpå.

Vanligvis, men ikke alltid, vil navnefesten inneholde taler fra barnets nærmeste, gaveoverrekkelser og lykkeønskninger. Du kan også forvente god mat og drikke, kaffe og kaker. Om foreldrene ønsker, kan de fortelle gjestene hvordan de kom fram til barnets navn. Kanskje også hva navnet betyr? Navnefesten er i tillegg en fin anledning til å feire barnets fødsel og ønske ham eller henne velkommen til verden.

Det er spesielt og stort for familien at storfamilie og venner kan komme sammen for å feire det nye tilskuddet til familien. Din deltakelse vil bety mye for dem. At så mange nære og kjære er samlet på en gang er en super anledning til å ta bilder for ettertiden. Bildene vil være perfekt i den lille babyens album, hvis han har et.


Trenger du tips til navnefestgave? Det kan du få her.


Må man ha navnefest for å gi babyen navn?

Nei, det må man ikke. Det er helt frivillig. Når et barn blir født sender sykehuset inn en melding til skattekontoret, som igjen sender et navneskjema til foreldrene. Dette må fylles ut med barnets navn innen barnet er seks måneder. Sammen med dette skjemaet får foreldrene også barnets tildelte fødselsnummer.

Hva syns du om Hva er navnefest??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE