Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Navnelapper er viktig å huske i barnehage og skole. FOTO: Blipappa.no

Slik setter du navnelapper på barneklær – Fem tips

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Merkmini.no
Slik unngår at navnelapper faller av, at klær blir borte eller at de blir lagt til feil barn. Smarte tips og triks slik at du får mest ut av navnelappene.

Navnelapper til barneklær, utstyr og leker er alltid smart å ha dersom man vil unngå at ting skal bli borte i garderoben i barnehagen eller i utetid i skolen. Jeg har jobbet syv år i skolen og tre år i barnehage, og erfart hvilke plasseringer av navnelapper som fungerer best.

Her er ti navnelapp-tips og navnelapp-triks for deg som har barn i skole og barnehage. I bunnen av artikkelen har vi også en gunstig rabattkode på navnelapper som du kan bruke når du skal bestille merkelapper til klær , utstyr og leker.

Tenk gjennom hva som skal stå på navnelappen

Hvis du bruker bare etternavn på navnelappen, forutsetter dette at de ansatte i barnehagen, skolen eller andre steder vet hva barnet ditt heter til etternavn. Da jeg arbeidet i skolen tok vi ofte med oss klær som var glemt igjen ute, og la på plassene til barna som hadde glemt tøyet. Det som ikke hadde navn, eller etternavn vi ikke kjente til – havnet i glemmekassen.

Navnelapper som festes på flasker, bestikk og matbokser bør tåle oppvaskmaskin.
Velg navnelapper som tåler oppvaskmaskin. FOTO: Blipappa.no

Hvis du bruker bare barnets fornavn på navnelappen, bør du huske å bytte ut navnelappen når yngre søsken etter hvert overtar klesplaggene. Ellers er vår anbefaling å ha barnets fornavn på navnelappen.

I tillegg kan du eventuelt ha etternavn og telefonnummeret til en av foreldrene. Gjerne godt synlig, med hver info på egen linje. Navnelapper kan nemlig også være hendig dersom barnet kommer bort i fra foreldrene, men det kommer vi tilbake til i siste punkt.

Hos Merkmini.no (les mer om rabattkode lengre ned i artikkelen), har du mulighet til å legge inn tre linjer med tekst.

Merkmini.no har veldig mange spenstige design til navnelapper. Sjekk ut rabattkode på Blippappa.no
SKJERMSKUDD: Merkmini.no

Velg navnelapper som tåler vaskemaskin

Selv om navnelapper ofte kommer med salgsargumentet at de tåler vaskemaskin, så er ikke dette alltid like sant. Det samme gjelder også oppvaskmaskin, for du må også sette navnelapp på vannflaske, matboks og annet utstyr som barnet skal ha med til spisetid i barnehagen eller skole/SFO.

Fest navnelappene der de synes

For at navnelappen skal fungere optimalt, gjelder det å feste den der det er forventet å finne den. Ansatte i barnehage og skole har nødvendigvis ikke så mye tid til å lete rundt på klesplaggene om det finnes en navnelapp eller ikke. Det vanligste stedet å sjekke er i nakken på t-skjorter, gensere og jakker. For regnbukser og bukser er det som regel bak rett under bukselinningen.

Navnelapper sitter best bak pløsen.
Navnelapper sitter godt bak pløsen. FOTO: Blipappa.no

Når det gjelder sko er det ofte litt vanskelige å plassere navnelappen så den ikke forsvinner i første søledam. Da anbefaler vi at navnelappen settes på innsiden av pløsen (se hos slangordboka hvis du lurer på ordet). Navnelappen er litt mindre synlig når den sitter på pløsen, enn hvis du plasserer den ved helen. Allikevel er innsiden av pløsen et sted som er intuitivt å sjekke for navnelapp, og den vil sitte godt, med liten sjanse for at den faller av.

Sett navnelapp i eller på alt du ikke vil miste.
Sett navnelapp i eller på alt du ikke vil miste. FOTO: Blipappa.no

Ha samme motiv hos søsken

Når du har flere barn, er det naturlige valget å ha forskjellig design på navnelappene til barna. Det er kanskje det fineste og mest unike, og en mulighet til å reflektere barnas personlighet og interesser. Dessverre er det beste å ha samme farge, teksttype og motiv hos søsken. Her snakker jeg av erfaring. Når man står midt i henting, så trenger man ikke å se mer et hjørne av navnelappen før man bestemmer seg for at det er de riktige skoene. Hvis du har flere barn, så er det da enklere å kjenne igjen barnas klær i garderoben når man samme motiv og farger på lappene til alle barna. Et raskt blikk hvor man bare gjenkjenner farger, gjør at man sparer noen få sekunder. Alle sekunder teller når man er i garderoben og stresser.

IKKE LURT: Ha lik design til alle barna. Kjedelig, men nyttig. FOTO: Blipappa.no

Selv nå i barnehagen har vi opplevd at et annet barns sko med navnelapp med samme farger (dóg annet motiv) har blitt med hjem ved en feiltakelse. Dette er jo fordi vi bare så etter farge på lappen, og ikke tok oss det lille millisekundet ekstra til å sjekke navnet.

Navnelapp når barnet kommer bort fra foreldrene

En annen og veldig viktig funksjon navnelapper kan være kontaktinformasjon til foreldre dersom ulykken skulle være ute, og barnet blir borte fra mamma og pappa. Lær barnet opp til at det telefonnummeret til mamma eller pappa står på den lille lappen som sitter i alle klærne. Forklar at dette er infoen andre voksn trenger hvis de skal få tak i mamma eller pappa.

For å være godt forberedt på dersom barnet skulle komme bort fra mamma og pappa, kan det også repeteres noen enkle regler. Blant annet syns vi disse tre er nyttige:

  • Ikke løp rundt for å lete etter mamma og pappa, men bli der du er, så finner mamma og pappa deg.
  • Spør voksne som har barnevogn om hjelp. Hvis du ikke ser noen med barnevogn, spør en voksen som har med seg barn.
  • Ikke bli med noen, men si at du vil at mamma og pappa skal komme til deg.

Rabattkode på navnelapper til barn hos Merkmini.no

Blipappa.no har nylig fått en avtale med en av våre favorittprodusenter av navnelapper, nemlig merkmini.no.Denne avtalen gir deg som kunde 20% avslag på ordinær pris. Skikkelig kult, og vi får også en liten andel kommisjon dersom du bestiller fra merkmini.no.

Benytt rabattkode blipappa20 for å få 20% rabatt hos merkmini.no.

Merkmini.no har utrolig mange forskjellige designmuligheter. Både ferdiglagde design, men også muligheten til å raskt mixe og matche teksttyper, bakgrunn og motivet.

Disse navnelappene er ikke strykelapper, men kan klistres enkelt på klær og utstyr. De sitter godt og tåler både ovnstemperatur og minusgrader. Navnelappene tåler både 60 graders klesvask, oppvaskmaskin og tørketrommel. Ganske perfekte for norske forhold altså.

Trykk på bildet for å se hele utvalget hos Merkmini.no eller besøk nettsiden her.

Lag dine egne navnelapper med egen bakgrunn design og telefonnummer og merkelapper med rabattkode som gjør det billigere.

Les mer om navnelappene fra Merkmini i denne artikkelen.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Merkmini.no
Hva syns du om Slik setter du navnelapper på barneklær – Fem tips?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE