Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Hmm, bør vi få barn? FOTO: Envato

Bør jeg få barn?

Dette er kanskje et av de vanskeligste spørsmålene man stiller seg i løpet av et liv. Skal jeg få barn eller ikke?

For enkelte mennesker er det ikke noen tvil. Selvfølgelig skal jeg ha barn, det har jeg hatt lyst på siden jeg var liten. Eller – så klart jeg ikke skal ha barn. Jeg liker jo ikke barn engang!

Så greit det må være å være helt sikker på et så livsomveltende prosjekt som et barn er. De fleste av oss må faktisk tenke seg litt om, og vurdere både om de i det hele tatt skal få barn og i så fall når det kan passe. Det finnes selvfølgelig også mennesker som ikke har noe valg. For eksempel de som blir gravide uten å ha planlagt det. Eller de som ikke har noen partner, og ikke råd eller ork til å ta i bruk alternative metoder.

Alt på stell

For veldig mange ligger forholdene til rette for at et barn kan planlegges. Du har en partner, dere har et sted å bo, dere har det greit økonomisk. Hvorfor da denne usikkerheten?

Joda, usikkerheten er forståelig. En baby og et barn vil endre på alt. Det vil ikke lenger bare være deg og kjæresten din, dere vil ikke kunne gå på konserter og andre arrangementer uten å ha planlagt med barnevakt på forhånd, det blir vanskeligere å ta ting på sparket, og en av dere er «låst» hjemme etter barnet har lagt seg. Dere får et annet fokus, og for noen kan dette være en vanskelig overgang. For noen blir faktisk også kjæledyret et irritasjonsmoment. «Den hersens katten legger seg i skuffen med babytøy så det blir pels overalt!» eller «Fy, Rex! Ikke bit på leken til babyen.» Sånn blir det ikke her tenker du, mens du scroller gjennom de 3300 bildene av Bella eller Fido eller Trixie.


Liker du Lego? Sjekk disse butikkene som selger Lego i Norge!


Vil du angre?

Så, dette er et stort spørsmål uten noe godt svar. Å vurdere om man burde få barn innebærer å tenke grundig på dine personlige verdier, livsstil, økonomi, forhold og evne til å ta vare på et barn. Det kan være lurt å reflektere over hva slags liv du ønsker å leve og om du er klar for de utfordringene og gledene som følger med å være forelder. Å snakke med partneren din, venner og familiemedlemmer kan også gi verdifull innsikt.

Avslutningsvis, kan du stille deg disse spørsmålene:

Om 40 år, vil du angre på å ha fått barn?

Vil du angre på at du ikke fikk barn?

Lykke til, uansett hva du ender opp med å velge!

Hva syns du om Bør jeg få barn??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Babyburrito. Å pakke babyen godt og stramt inn kan hjelpe mot kraftig Moro-reflekser. FOTO: Envato

Hva er Moro-refleks?

Moro-refleksen, også kjent som startle-refleksen, er en medfødt reaksjon hos de fleste babyer, og forsvinner normalt etter noen måneder.

LES MER
Snufs. De fleste får RS-virus minst en gang før de fyller to år. FOTO: Envato

Hva er RS-virus?

Alle med barn i barnehage har hørt om RS-virus. Men hva er det egentlig? Kan man beskytte seg mot det? Og er det farlig?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE