Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Hurra! Babyshower! FOTO: Envato

Gavetips til babyshower

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom og Norli
Så koselig! En ny verdensborger er på vei, og du skal være med å feire det! Hva gir man i gave i en babyshower? Få litt tips og gaveideer her.

Hva er babyshower?

Vi starter med dette spørsmålet. For det er jo egentlig et rart navn på en feiring. Baby, det skjønner vi, men shower

Tanken bak ordet er egentlig at man skal «dusje» mor med gaver til babyen. Overøse henne med nyttige og søte babysaker.

Skikken med å feire mor og kommende barn er ikke noe nytt fenomen, det strekker seg helt tilbake til de gamle egypterne, romerne og grekerne. Ikke at Jesus hørte til noen av disse kulturene, men han fikk jo også gaver fra de som besøkte han. Akkurat hvor mye av den historien som stemmer vet vi jo ikke, men at det er  inkludert i historien viser at det var vanlig å bringe gaver for å feire nytt liv for rundt to tusen år siden.

Gaver til babyshower

Så var det gaver da. Har man ikke barn selv, er det lett å falle for fristelsen til å kjøpe de søteste kjolene, sløyfene eller selebuksene. Uten å tenke på hva som faktisk er nyttig for foreldrene. Så klart – du velger selv hva du vil gi, men det er litt kjedelig å gi noe som ikke kommer til å bli brukt.

Bøker

En flott bokpakke er nok veldig kjærkomment hos de fleste. Det kan være fristende å kjøpe en flott eventyrbok eller sangbok, fordi de er så fine i seg selv. Vårt tips er å heller kjøpe to-tre «vanlige» bøker. Enten babybøker, som pekebøker, bildebøker eller lydknappbøker, eller gode bøker som vil bli brukt for høytlesning når barnet er litt eldre. Eller kanskje en blanding. Det er ofte disse som faktisk blir lest og elsket (pluss at de veier litt mindre for foreldrenes stakkars armer).

Vi liker følgende bøker veldig godt, og vil anbefale alle sammen!

Bleiekake

Nei, det er ikke en kake som er formet som en bleie. Det er en kake laget av mange (ubrukte) bleier! Dette er veldig vanlig å gi i babyshower, og veldig nyttig å få for mor og far. Tenk et helt arsenal av bleier som ligger klar til babyen kommer! Det er ikke så vanskelig å lage heller. Du trenger et par pakker med bleier, kanskje tre (bruk gjerne de minste, nr. 1 eller 2, som foreldrene trenger fra første dag). Åpne pakkene og rull sammen bleiene. Du kan se en fin oppskrift på hvordan du lager bleiekake her (hos Meny). Du kan velge å pynte kaken, eller la være. Men det ser superfint ut med noen babyshower-relaterte små skilt, blomster eller smokker som dekorasjon. Lykke til!

Klær

Det mest nyttige klesplagget for nye foreldre er bodyer. Babyen trenger mange bodyer, spesielt i de første månedene hvor det kan gå mange skift om dagen. Langermede bodyer passer både sommer og vinter, og finnes med utrolig mange fine mønstre! Det enkleste å kle på de minste babyene med er omslagsbodyer, for de slipper du å tre over babyen hode, de brettes bare rundt kroppen hans. 

Ellers kan det også være nyttig med små bukser, sokker, votter, drakter og luer. Foreldre blir glad for alt av klær. Men en body slår nok aldri feil. Lurt også å ikke kjøpe de minste størrelsene, for sannsynligvis har mor og far allerede skaffet en del tøy i størrelse 50 og 56. Kjøp heller 62 eller 68, for det er det sannsynligvis litt mindre av i klesskapet. Skal du kjøpe flere plagg, kan du kanskje kjøpe noen i hver størrelse, så får babyen brukt gaven fra deg over lengre tid.

Eksempler på søte og myke babybodyer:

Søte kluter

Kluter trenger de nye foreldrene sannsynligvis mye av. Både som gulpeklut, vaskeklut, eller koseklut. Du kan kjøpe pakker med flere kluter i, eller en myk klut formet som et søtt kosedyr, slik den på bildet.

En klut som dette er veldig anvendelig og lett å ha med seg overalt. Den passer i jakkelommen og er god å holde for små hender. De kan som oftest vaskes i vaskemaskin og er relativt enkle å finne erstatninger for, dersom man skulle være så uheldig å miste den.

Kluter er flotte gaver i seg selv, men er også fin i kombinasjon med andre ting, for eksempel en bok eller et klesplagg.

Brukes til alt

Kjempesmart pakke med to bæresjal. Disse kan, i tillegg til å brukes til å bære babyen, benyttes som gulpeklut, babyteppe og som underlag dersom dere må skifte bleie og er på farten.

Disse flotte sjalene har et søtt mønster og lekre farger, og de tar ikke store plassen i forhold til alt de kan brukes til!

De kan selvfølgelig vaskes på 60 grader, som er veldig greit hvis man bruker de til bleieskift.

Legg på en pakke med smokker og smokkesnorer, så har du en komplett og kjempefin (og ikke minst nyttig) gave til en babyshower.

Myke venner

Så søt! Det finnes så veldig mange søte og myke kosedyr, at det kan være vanskelig å velge ut den man skal gi. Det som er viktig å tenke på er at kosedyret må være babysikkert. Det bør ikke ha øyne eller neser som kan bites av og settes i halsen, for eksempel. 

Det babyer liker er noe mykt de kan holde i, og få de små fingrene sine rundt. Derfor er denne kaninen eller lignende dyr så fine, fordi de har ører, armer og bein som enkelt kan holdes i for de små hendene. 

Dette kosedyret har i tillegg et feste for smokk på den ene armen, bjeller inni hodet, og knitrende stoff inni beina. Så den kan holde på oppmerksomheten til et lite barn, i hvert fall en liten stund.

Trenger du en ide til presang til de vordende foreldrene, kan du sjekke ut artikkelen «Gaver til småbarsforeldre».

Smokker eller biteringer

De fleste foreldre prøver å få barnet sitt til å bruke smokk. For barnet er en smokk trygghet og avslapning, fordi det minner om amming. Noen babyer synes smokk er topp, mens andre er uinteressert eller mister interessen etter hvert. Uansett – de fleste prøver smokk, så et lite lager er fint å ha! For smokker er nemlig forskjellig utformet. Noen barn liker rund tupp, mens andre foretrekker flat. Noen synes naturgummi har best konsistens, mens andre er fan av silikonsmokker. Her må foreldrene bare prøve seg fram. Velg en med søtt mønster, fine farger eller en som lyser i mørket, så får foreldrene ta seg av testingen.

Biteringer er noe babyen vil trenge etter noen måneder når tennene begynner å melde sin ankomst. Da klør det i gummene og tannkjøttet irriterer seg. Det kan da være godt med noe å bite i, gjerne noe som kan avkjøles i kjøleskap. Det lindrer irritasjonen litt.

En smokk er en fin gave i en babyshower! FOTO: Envato
Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom og Norli
Hva syns du om Gavetips til babyshower?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE