Hoppeku eller forskjellige hoppedyr er sånn type leke vi ser overalt. Alle venner med barn har en eller flere slike. Kort oppsummert er en hoppeku en dyreformet hoppeball som gjør at det er litt vanskeligere å trille av.
Da vår yngste sønn fylte ett år og begynte å gå litt selv, og fant en hoppeku på en butikk som selger brukte leker og barneting, var valget enkelt.
Hoppekua er en klassisk barneleke som byr på både moro og fysisk aktivitet. Den er formet som en ku og barnet sitter på ryggen og hopper opp og ned ved å bruke bena. De klarer å bevege seg litt fremover også, men det er ikke noe fremkomstmiddel som en scooter eller gåbil.
Hvilken alder passer hoppeku fra?
Hoppekua passer vanligvis for barn i alderen 1-3 år.
Det finnes flere versjoner og størrelser, så man kan alltids klare å finne en hoppeku som passer til barnets alder og størrelse.
Hvis du skal kjøpe brukt kan du sikkert klare å finne en på nett eller i en bruktbutikk. Da er det viktig å sjekke at hoppekua ikke er skadet og kan stå støtt.
Hoppekua er også en flott gave som kan gi mange timer med lek og moro for de minste. Både ettåringen vår og fireåringen vår syns hoppekua er morsom – og bruker den på forskjellige måter. Så denne kan brukes i flere år fremover.
Positivt
- Fysisk aktivitet: Hoppekua oppmuntrer til bevegelse og styrker barnets motorikk, balanse og koordinasjon
- Morsom: Barn elsker å hoppe og sprette, og hoppekua er en morsom måte å få utløp for energi på
- Litt lærerik: Hoppekua bidrar til å utvikle barnets romforståelse og motorikk
- Selvstendig lek: Barnet kan leke med hoppekua på egenhånd og utvikle selvstendighet
Negativt
- Trenger god plass når man leker
- Krever også noe plass når den ikke er i bruk
LES OGSÅ: De beste appene for gravide
Alternativer til hoppeku
Hos Jollyroom finnes det mange forskjellige alternativer til den klassiske hoppekua. Vi fant både sjiraff, dinosaur og enhjørning fra merket Cloudberry Castle. Altså Multeslottet på norsk.
Snålt merkenavn til tross, så virker disse hoppedyrene solide og kan bære en maksvekt på 50 kg. Det betyr at også større søsken kan hoppe litt om de plutselig får det for seg.
Anbefalt aldersgrense er fra 3 år, men jeg tenker sånn i praksis får det være en vurdering man tar som mamma og pappa om barnet er klar for hoppedyr-action.