Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Storbyferie uten barn. Rar opplevelse. ILL.FOTO: Envato

Tips til en velfortjent weekend uten barn

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Temu
Her er tips til planlegging og reisemål for deg som skal ta ferie eller weekend uten barn på slep

Innhold i artikkelen:

Småbarnslivet er fantastisk, men alle foreldre trenger en pause innimellom. Her er en artikkel med tips til planlegging, valg av reisemål og annet for dere som skal ta en liten ferie eller weekend uten barn på slep.

En weekend uten barn kan være akkurat det dere trenger for å lade batteriene og gjenoppdage romantikken. 

Men hvor skal man reise? Og hvordan finne det perfekte hotellet som passer akkurat deres behov?

Hvor skal man reise?

Vi har tidligere foreslått både utleiehytter og campingplasser, men det er hvis man er på tur med småbarn. 

Når det er bare dere to som skal ut på vift, så kan man heldigvis prioritere helt annerledes.

Det er selvfølgelig forlokkende med en storbyferie til London, Roma eller en annen europeisk storby – men her kan det fort bli veldig dyrt med hotell.

Alternativt kan man se på de mindre populære europeiske hovedstedene. Vi har besøkt både Riga i Latvia og Praha i Tjekkia – som begge overrasket svært positivt.

Storbyferie til mindre kjente byer er gøy når man tar en weekend uten barn.
Storbyferie til mindre kjente byer kan være spennende. ILL.FOTO: Envato

Begge var flotte byer med litt lignende arkitektur fra det vi kjenner fra vår egen hovedstad – samt at maten kostet kun en brøkdel av det den gjør hjemme.

Det finnes mange flotte reisemål som bare ligger en to timers flyreise unna. Bruk nettsider som Tripadvisor, Trivago og (vår favoritt) Atlas Obscura for å finne underlige, unike og spennende opplevelser.

Ferie i Norge

Et annet hett tips er å legge turen til et norsk spahotell som f.eks. Farris Bad eller Son Spa. Da får man en flott weekend som par, og fokus på bare dere to. Hvis spa ikke er helt dere, så finnes det heldigvis mange muligheter til andre typer ferier i eget land.

Du må nødvendigvis ikke reise med fly. Reiser du med bil, begrenser det avsntanden litt, og det er enkelt å komme seg fort hjem til ungene om det skulle være noe akutt.

Glamping er gøy - men gøyest med store barn, eller uten barn.
Det finnes flere bra glamping-steder i Norge. ILL.FOTO: Envato

Glamping og hytter

Canvas er det første vi kommer på her. Canvas har to forskjellige camper. En ligger i (eller på) Hove utenfor Arendal, og en som heter Norrøna Canvas Telemark. Hos Canvas kan man bo i yurter (slags telt) og delta på en rekke aktiviteter.

Kristiansand Dyrepark. Ja du leste riktig. Vi har hatt mye glede av å bo på Dyreparkens hoteller utenfor sesong. Både Abra havn og safari-hyttene byr på artige hotellopplevelser, og prisnivået er ikke så gæernt hvis du er utenom sesong. 

Det finnes utrolig mange campingplasser og spesielle hoteller. Det er bare å lete rundt på troverdige og pålitelige portaler som trivago.no eller lignende.

Fotturer og toppturer i Norge

Her er noen forslag til fotturer og toppturer i Norge for deg som skal ta en weekend uten barn.

Aurlandsdalen ligger mellom Øst og Vest, og en av de flotteste turene du kan gå, men den er noe krevende. Med startstrek på Østerbø er for det meste nedoverbakke, og på veien har du flotte severdigheter som en av Norges største jettegryter (vi mistet dronen vår i den faktisk) og den supernasjonalromantiske stølen Sinjarheim.

Sinjarheim er noen tradisjonelle laftebygninger som klamrer seg fast i fjellskrenten – og turstien går faktisk nesten rett gjennom tunet!

Se videoen fra da vi kjørte en drone rett i veggen inne i jettegryta i Aurlandsdalen.

Ruten fører deg til Vassbygdi i Aurlandsdalen, og tar deg en dag. Det er heldigvis mange overnattingsmuligheter i nærheten. Du kan overnatte i Aurland, eller i bygder i nærheten som f.eks. Flåm eller Lærdal.

På vei til Lærdal kan du oppleve Norges lengste tunnel (for biler) og Flåm er kjent for Flåmsbana og en heftig zipline. Sjekk ut hotellene i området på Trivago.

Galdehøpiggen er en fin opplevelse, som vi gjennomførte uten barn. Vi booket tur til toppen (man må gå i taulag deler av turen, som starter fra Juvasshytta). Så kjørte vi fra Osloområdet opp til Skjåk og overnattet i Bismo.

Dagen etter gikk turen opp til Juvasshytta der toppturen startet. Flott opplevelse som ikke krever mer enn en helg.

Folarskardnuten er den høyeste toppen i Buskerud med sine 1933 m.o.h.

Denne toppen er tilgjengelig fra både Geilo (Haugastøl) og fra nord-siden via Raggsteindalen. Selve fotturen til Folarskardnuten er en krevende heldagstur. Det er mulig å overnatte på den ubemannede hytta Lordehytta som ligger oppe ved toppen på Folarskadnuten. Ruten mellom selve toppen og Lordehytta er veldig bratt, og dårlig merket – så vær obs!

Nord-Norge og Lofoten er et fint reisemål når man skal ta en weekend uten barn.
Lofoten er et flott reisemål for den turglade. ILL.FOTO: Envato

Det finnes utrolige mengder med fotturer, toppturer, eller rett og slett bilturer dere kan ta i Norge. Besøk Den Norske Turistforeningens sine nettsider for inspirasjon til ruter.

Dnt.no finner du turer i alle sjangre fra de helt enkle timesturene som de fleste klarer å gå, til lange krevende ruter med mange høydemeter.

Å leie båt er også en fin aktivitet for en helg uten unger.
Hvis skog og fjell ikke frister - kan man leie en båt. ILL.FOTO: Envato

Leie bil eller båt

Hvis du blir skremt av tanken på å bo i telt og gå lange turer i fjellet, passer det kanskje bedre å slappe av på en båt mens dere cruiser gjennom skjærgården? Når man tar en weekend uten barn passer det perfekt med en gøyal leiebil eller en dag på fjorden.

Å leie en spennende bil er kult Her er en Vw Buss T2
Å leie en spennende bil er gøy. ILL.FOTO: Envato

Om sommeren har ofte cruiselinjer som Color Line og Stena Line tilbud, og da kan det friste å ta seg en tur med bil, eller leiebil.

Det er også litt stas hvis man finner en leiebil som er litt spesiell. Vi anbefaler å prøve en hippiebuss, det er en utrolig morsom bil! (Som f.eks. en Volkswagen T2 fra 1971).

Det finnes også en rekke tjenester hvor privatpersoner leier ut båter til andre. Vi har ikke samarbeid med noen, men du kan prøve Google. Det er kjempestas å ta en tur på fjorden sammen, og oppleve sommeren litt som i  En solskinnsdag av Postgirobygget.

Ordne med overnatting for barna

En weekend uten barn er gull verdt, og hvis du er heldig har du foreldre eller søsken i nærheten som tør å ta på seg prosjektet som barnevakt for noen dager.

Om barna ikke har overnattet borte før, kan det være lurt å øve seg litt på forhånd. 

Start med kortere perioder, som en ettermiddag eller kveld. Etter hvert kan dere øve på at du eller partner ikke er tilstede når barnet våkner, og deretter øke gradvis til en hel natt uten mor og far. 

La barna ta med seg en kjent bamse eller et annet kosedyr, og snakk positivt om opplevelsen.

For mange barn er det ekstra stas å overnatte hos besteforeldre eller andre de er glade i.

Besteforeldre kan passe barna hvis dere skal ta en weekend uten ungene.
Besteforeldre kan sikkert stille opp. ILL.FOTO: Envato

 Det gir dem en mulighet til å knytte tettere bånd og skape gode minner.

For dere foreldre gir det en etterlengtet pause og muligheten til å fokusere på hverandre.

Finn billige ferier

Som småbarnsforeldre er det mye løpende kostnader til barneting, leker og andre kostnader forbundet med det å barn. Det er som regel ikke så veldig romslig økonomi.

Da er det en fordel å finne de billigste reisene. Som regel er kostnaden den samme enten du bestiller fra en portal eller direkte fra hotellene.

Noen flyselskaper har også pakkeløsninger med hotell og fly, så det er bare å lete rundt til du finner noe som passer.

Flyene til herr Ryan er billige, og passer godt til en weekend på budsjett. ILL.FOTO: Envato
Flyene til herr Ryan er billige, og passer godt til en weekend på budsjett. ILL.FOTO: Envato

Vi har prøvd mange forskjellige portaler for å finne hotell både i Norge og i utlandet (for det meste i Europa). 

En god nummer to er Hotels.com. Vi liker godt at Hotels.com har en ordning der man kan spare opp en bonusnatt – men det har også ledet oss til å bo på det ganske kjipe Thon Hotel på Skeikampen for å se Dagfinn Lyngbø live i Lillehammer (som var en times kjøretur unna). 

Den dårlige opplevelsen var i stor grad at Thon Hotel Skeikampen nektet å servere oss middag fordi de skulle ha et privat arrangment, så vi måtte ut og kjøre igjen. 

Dritthotell, med dårlig service.

Vi endte opp med å bruke Trivago som vår foretrukne portal når vi skal finne ferie – med barn eller ikke.

Skreddersydd for deres behov

Trivago lar dere filtrere søkeresultatene etter en rekke kriterier, som pris, beliggenhet, fasiliteter og mer. Ønsker dere et hotell med spa, basseng eller kanskje en romantisk restaurant? Trivago hjelper dere å finne det perfekte stedet for en avslappende og minneverdig weekend.

Fordelen med å bruke Trivago er at dette er i stor en søkemotor for hoteller som gjør det enkelt å sammenligne priser og tilbud fra ulike bookingsider.

Med noen få klikk kan dere finne hoteller som passer deres budsjett, preferanser og reisemål. Trivago gir dere også tilgang til anmeldelser fra andre reisende, slik at dere kan få et inntrykk av hotellet før dere bestiller.

Det finnes mange flotte fotturer man kan ta på en langhelg uten barn
Det finnes mange flotte ruter også i sør. Her fra Skageflå ved Geirangerfjorden. ILL.FOTO: Envato

Inspirasjon til drømmereisen

Vet dere ikke helt hvor dere vil reise? Trivago tilbyr også inspirasjon til ulike reisemål og hoteller. Utforsk spennende byer, romantiske landsbyer eller kanskje en avslappende strandferie. Trivago har noe for enhver smak.

London, Paris og Roma er forlokkende når man skal ta en weekend uten barn
London, Paris og Roma er forlokkende når man skal ta en weekend. ILL.FOTO: Envato

Så hva venter dere på? Gi dere selv en velfortjent pause fra hverdagen og nyt en romantisk weekend uten barn. La Trivago hjelpe dere å finne det perfekte hotellet og gjøre drømmen til virkelighet.

Oppsummering

Enten du vil reise utenlands, gå på topptur eller opplevelse, så er god planlegging nøkkelen for en god weekend uten barn. Finn ut hva dere vil først – så kan sted komme i andre rekke.

Ønsker dere en avslappende ferie der dere ikke gjør noen ting, eller vil dere oppleve en storby? Vil dere oppleve friheten med å gå i høyfjellet eller en dag på fjorden?  Kanskje vil dere utfordre dere selv med en aktivitet som rafting, via ferrata eller zipline?

Finn ut hva dere vil ha ut av en helg uten barn på slep, så er stedet det nest viktigste.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Temu
Hva syns du om Tips til en velfortjent weekend uten barn?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE