Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Fin bryllupsfeiring for voksne og barn. ILL.FOTO: Envato

TIPS: Å arrangere Bryllup når man har små barn

En liste med tips til hvordan du kan legge opp bryllupsfeiringen når du har små barn.
annonse

En ting er å planlegge et bryllup, men å planlegge et bryllup når man har små barn er kanskje enda mer utfordrende.

Innhold i artikkelen:

I følge Statistisk sentralbyrå blir det inngått omtrent 20.000 ekteskap hvert år. Vi kan anta at det er omtrent like mange bryllup. 

Det fødes omtrent 50.000 barn i året, så det stor sannsynlighet for at du har noen små som må enten få barnepass eller være med på bryllupet.

For å hindre at barna tar helt over bryllupsfeiringen, og at brudeparet får den oppmerksomheten som fortjenes på en slik feiring av kjærligheten har vi samlet noen tips til dere som planlegger bryllup.

LES OGSÅ: Test av batteriderevet vanngevær fra Extra-Leker

Vi fant en del gode tips på nettsidene til forskjellige bryllupsfotografer, og etter artikkelen har vi en liste med kildene vi har basert oss på. Blant annet fant vi mange gode tips på nettsidene til bryllupsfotograf Jan Ivar Vik.

Involver barna i planleggingen

La barna få være med å velge små detaljer, som noe av pynten til festlokalet, velge ut sanger til spillelisten eller hva hvilke penklær barna skal ha på seg. Dette skaper engasjement og gjør dagen enda mer spesiell for dem.

Det å føle seg delaktig, gjør også det enklere for de små å føle eierskap til dagen. Vi kommer tilbake til barnepass, for barnepass essensielt for å få dagen til å gå rundt.

Velg et barnevennlig tidspunkt

Vurder å legge vielsen og middagen til tidspunkter som passer med barnas rutiner, for eksempel etter formiddagsluren. 

Dette kan bidra til å unngå overtrøtte og grinete barn.

Barn i bryllup er en utfordring for foreldre. Særlig hvis det er egne barn.
Barn i bryllup. ILL.FOTO: Envato

Lokalet for bryllupsfesten

Hvis dere ikke har funnet lokale for bryllupsfesten, så kan det være lurt å vurdere lokale med nok plass til at barna kan bevege seg fritt, og gjerne med et eget lekeområde. 

Barn i bryllup kan fort kjede seg under middagen. Det blir fort litt mye stillesitting og talere. 

Det er stas for både voksne og barn i bryllup.
De små kan også få glede av dagen. ILL.FOTO: Envato

Sjekk også om det er mulighet for å legge til rette for barnestoler og stellebord.

Hvis dere allerede har lokale, kan det være lurt å planlegge hva dere må ha med hjemmefra. For eksempel barnestol, tegnesaker etc.

Planlegg aktiviteter

For å holde barna underholdt kan dere arrangere egne aktiviteter, som ansiktsmaling, ballongfigurer, leker eller et eget barnebord med tegnesaker og spill.

Dette er aktiviteter som større barn og ungdom kan få ansvaret for å arrangere. Engasjerer både middels store og små.

Organiser barnepass

Å ha noen som kan ta seg av barna under selve seremonien er veldig greit. Her er jo som oftest familien med, så mulig besteforeldre, tanter og onkler eller venner kan passe på barna under selve vielsen.

Når det kommer til bryllupsfesten og middagen er det kjipt å legge ansvaret på andre festdeltakere, da kan man jo se på muligheten til å bruke en innleid barnevakt.

Det kan være noen fra nabolaget eller andre dere kjenner som ikke burde være en naturlig gjest i bryllupet. (Det er jo kjipt å bli invitert i bryllup for å passe barn, hvis man ikke er forberedt på det).

Bryllupsfotografene i kildehenvisningen sier at dette gir foreldrene rom til å senke skuldrene og nyte dagen.

Tilpass menyen

Å arrangere bryllup utendørs er et godt tips når man har mange barn med i kabalen.
Utefeiring fungerer bra om sommeren. ILL.FOTO: Envato

Avklar med barna på forhånd hva som skal serveres, og sjekk gjerne om de faktisk liker maten. Skal dere for eksempel ha and til bryllupsmiddagen, kan dere teste med en middag hjemme på forhånd for å se om barna liker det.

Noe av bryllupsfotografene tipser om at man også kan vurdere egen barnemeny. Da vil jo pølser være det enkleste å styre med. 

Bryllupsmiddag og barn i bryllup kan være en utfordring
Bryllupsmiddag er sats. ILL.FOTO: Envato

Vær forberedt på det uventede

Små barn er uforutsigbare, så vær forberedt på at ting kanskje ikke går helt etter planen. 

Hvis du har små barn kan du pakke et nødsett med skiftetøy og alPakk en «nødkoffert» med bleier, våtservietter, skiftetøy, snacks og leker. Alt du pleier å ha med ut på trilletur altså. 

For større barn, så er det fortsatt lurt med fullt sett med skiftetøy. Du vet aldri når det blir sølt ketsjup utover alt, eller noen ikke rekker å løpe på do.

Senk skuldrene og nyt dagen

Da er den store dagen litt nærmere, og vi ønsker deg lykke til med bryllupsfeiringen med både store og små familiemedlemmer og venner! Vi har bare en formaning, lært ut i fra egen erfaring – senk skuldrene og ikke stress på selve dagen! 

Bryllup når man har små barn er en overkommelig utfordring som går helt fint med god planlegging. (Fungerer jo fint så lenge ikke noen gjester tar med barn uten å si i fra).

Husk at ikke alt MÅ absolutt gå som planlaget. Det er utrolig kjipt om man skal tenke at dagen blir ødelagt fordi én ting ikke går som du så for deg.

I vårt bryllup for eksempel, fikk vi levert feil kake og inget stativ til kaken. (Les mer om det her)

Ikke alt går som planlagt – og sånn er det.

Det viktigste er å fokusere på å feire kjærligheten og skape gode minner sammen med familie og venner. Ikke stress over små detaljer, og husk at det er lov å be om hjelp!

Med litt planlegging og kreativitet kan bryllupet bli en minneverdig dag for både store og små!

Hva syns du om TIPS: Å arrangere Bryllup når man har små barn?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Redaksjonen

Redaksjonen

Redaksjonen i Blipappa.no publiserer i blant artikler på nettsiden på vegne av andre eller egne journalister. Ta kontakt med post@blipappa.no dersom du har spørsmål eller henvendelser til Blipappa.no

KILDER:

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE