STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

ILL.FOTO: Pressmaster

Ting du vil savne fra tiden før du fikk barn

Det er den største lykken i livet, men det er allikevel ting du vil savne fra livet uten barn.

Her setter vi det helt på spissen, og overdriver litt i forsøket på å lage en noenlunde underholdende liste over hva du vil savne fra tiden før du fikk barn. 

Å våkne klokka 14

Det er jo de kveldene hvor du har begynt på en TV-serie du bare ikke klarer å slutte å binge, eller et spill hvor du bare må bare ta eeeen liten runde til før du legger deg. 

Plutselig har sola stått opp igjen, og fuglene begynt og kvitre uten vinduet. Du kryper til køys med tanke om at du bør stå opp til klokka ti, selv om det er fri i morgen. Så våkner du klokka 14, og føler du har kastet bort halve dagen. Klassisk. 
Med baby eller småbarn må du opp tidlig uansett hvor stuptrøtt du her. Her er det snakk om alt fra 05.00 sharp til maks 8-tiden. Du vil forte angre på at du spilte MW4 hele natten, og det kommer nok ikke å gjenta seg med det første. 

Gaming hele døgnet fra livet før du fikk barn. Foto av anna stills

Å ikke bruke begrepet egentid i dagligtalen

Før du får barn er all tid egentid. Du er på jobb eller skole, og deretter gjør du det du vil. Før kunne du begynne på middagen, og løpe til butikken halvveis for å kjøpe ketsjup og poteter. Det er ikke mulig lengre, så da får det bare bli middag uten ketsjup, ellers må leggetid forskyves. Da helvette brutt løs. 
 
Egentid er de få timene mellom barnets leggetid og din. Og når du er på do. Hvis du ikke har med unge og bikkje på do. Da kan det absolutt ikke regnes som egentid.

Turist som ser utover en fjord et eller annet sted i Norge. Brukes  som illustrasjon for spontanitet som forsvinner når man får barn

Spontanitet i hverdagen

«Bli med gutta på hyttetur i helgen?»  
«Blir du med å spille paddle etter jobb?» 
«Har du tid til å hente det du kjøpte på finn.no i dag?» 
Dette har gått fra være enkle beslutninger til å være prosesser med fram og tilbake med organisering med partner, sovetider, spisetider, hviletider og etterhvert barnehage. Legg merke til at egentid ikke er med i den listen, da det som sagt tilhører tiden før du fikk barn.

Å være 100% uthvilt

Med småbarn i hus blir Du aldri helt uthvilt, men du kan bli helt utslitt da. Så noe er i hvert fall helt. Dette er noe som gjelder den aller første tiden. Etter hvert blir det bare slik, og du blir vant til det. Du blir aldri mer enn 80% uthvilt, men det går helt fint allikevel. Som Petter Stordalen sier i boka Endelig Mandag: «Åtti prosent er godt nok».
 
Det var det hele. Redaksjonen har ikke flere ting vi savner fra tiden før barna kom inn i våre liv. Teite begreper som pappahjerte har blitt forståelige (men det betyr ikke at vi bruker det), og den tid og energi som går inn i prosjektet «være pappa» får vi igjen i form av ubetinget kjærlighet og en egen liten bestevenn som ser opp til pappa som en superhelt. 

Pappa og baby hviler i seng.

Hvordan blir egentlig en graviditet til? Se artikkelen for deg som allerede vet om både blomster og bier.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Ting du vil savne fra tiden før du fikk barn?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Hvordan bli gravid - En guide for menn

Hvordan gjøre partner gravid?

Du vet allerede hva DU må gjøre, og her er en artikkel som forteller deg hva som faktisk må til for at partner skal bli gravid. Nyttig fakta for deg som vil bli pappa.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE