Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Finnes i blå eller hvit. Vi kjøpte blå fordi den er enklest å fotografere. FOTO: Blipappa.no

TEST: Billig batteridrevet vannpistol

Artikkelen inneholder annonselenker
Batteridrevne vannpistoler og vanngeværer virker veldig gøy i teorien. Vi har testet det billigste vi fant i Norge.

De siste årene har det dukket opp flere varianter av batteridrevet vanngevær og batteridrevne vannpistoler.

Innhold i artikkelen:

Noen av disse koster både skjorta og armen, men det finnes rimelige alternativer. Vi kjøpte et batteridrevet vanngevær fra en norsk lekebutikk, og det kostet oss ikke mer enn 299 kroner. 

I denne artikkelen sammenligner vi vanngeværet med en av pionérene innen batteridreven vannpistoler – Spyra. Spørsmålet er – Er et billig vanngæver like bra som et dyrt? 

Flere prisklasser

Selv om Spyra i hovedsak er beregnet på voksne og ungdom, så velger vi å sammenligne med dette. Mest for å illustrere at det er ikke nødvendig med alle de mest fancy funksjonene og gimmickene for at barna (og foreldre) skal syns det er gøy med batteridrevet vanngevær.

Aller først tar vi en kort introduksjon av det vi opplever som det første batteridrevne vanngeværet.

Spyra - den første elektriske vannpistolen

For en del år siden kom jeg over en Kickstarter for et elektrisk vanngevær. Tiltakshaverne bak prosjektet var noen veldig ivrige tyskere. Jeg tok ikke sjansen da, noe jeg kanskje angrer bittelitt på nå. Spyra finnes i flere nettbutikker, og kommer i tre forskjellige modeller. 

Den rimeligste versjonen (SpyraGO) koster 58,90 euro, eller omtrent 670 kroner, inkludert frakt. På toppen kommer kanskje tollgebyr. Dette ble plutselig veldig dyrt.

Spyra er et batteridrevet vanngevær for ungdom og voksne. SKJERMSKUDD: Spyra/Youtube
Spyra er et batteridrevet vanngevær for ungdom og voksne. SKJERMSKUDD: Spyra/Youtube

Standardversjonen av vannpistolen (SpyraThree) skal kunne skyte opptil 15 meter, og har 22 skudd per fylling av vanntanken. Prisen for denne uten shipping er omtrent 1800 kroner. Det blir i dyreste laget for et vanngevær.

Dessverre er Spyra-geværene altfor dyre for vår smak. Du får mange andre vanngevær for prisen av et Spyra-vanngevær.

Når vi skulle kjøpe et elektrisk vanngevær i forkant av sommeren 2024 hadde vi to krav: Det skulle kunne skyte like langt som standardversjonen SpyraTwo – altså rundt 10 meter. 

Det andre kravet var at vanngeværet skulle selges av en norsk butikk. Da kunne vi være trygge på at det ikke er produsert med en eller annen farlig plast, og at vi kunne reklamere til butikken dersom det gikk i stykker etter to skudd.

Vanngevær fra lekebutikken

Valget falt på et Silverlit Hydro M.A.D-vanngevær fra Extra-Leker. Dette geværet kostet oss 299,- på salg, og ordinær pris Extra-Leker er 349,-. Så nesten fem hundre kroner billigere enn å kjøpe fra Spyra.

Et vanngevær som skyter rundt 10 meter. Flere ganger i sekundet.

Silverlit Hydro M.A.D Batteridrevet Vanngevær er imponerende stort. Det måler 51 cm, men er overraskende lett. 

Vanngeværet inneholder ikke stort mer enn vanntanken som er på litt under en halvliter, en enkel batteripakke gjemt bak et deksel som må skrus opp, og et trykkammer som sender ut vannstrålen du trykker på avtrekkeren.

Batteripakken til en elektrisk vannpistol.
Batteripakken lades via USB. FOTO: Blipappa.no

Den lave vekten gjør at vanngeværet er enkelt å håndtere for selv barn under anbefalt alder på seks år. Fireåringen syns geværet var et av de beste han prøvde i sommer. 

Den medfølgende batteripakken består av to oppladbare batterier av AA-størrelse gjemt i en blå teiprull. 

Pakken lades via USB-port. Upraktisk, men bedre enn å kjøpe nye batterier hele tiden.

I følge produsenten skal det ta omtrent 90 minutter å fullade batteriet, men vi har ikke hatt behov for å lade enda. Selv etter to ukers flittig bruk. Selv om batteriet holder lenge, så må tanken fylles rimelig ofte. 

Når man holder avtrekkeren nede, så fyrer den av omtrent to skudd med vannsalver i sekundet. Et slags automatvåpen altså. Det gjør at tanken tømmes i løpet av noen minutter med lek.

Til forskjell fra Spyra, som har en fancy støvsuger-funksjon for å fylle tanken, så har vanngeværet vi kjøpte en helt klassisk vanntank. Du åpner et deksel på toppen og heller vannet rett ned i tanken – enkelt og greit.

Ut i fra videoene til Spyra, så er det er en markant forskjell – og det er lydnivået. 

Vannpistolen fra lekebutikken lager en høy poff-lyd, men den er ikke for sjenerende. Lyden kommer som følge av luft som presses ut av løpet når man skyter.

Baby i barnevogn klarte fint å sove gjennom lyden av storebror som lekte med vanngeværet.

Batteridrevet vannpistol - men tanken er klassisk
Vanntanken har plass til 450ml, og er lett tilgjengelig. FOTO: Blipappa.no

Positivt

Negativt

Skuddene har jevn lengde, og lander på omtrent 8-9 meters-merket. Det er helt innafor, særlig når han som trakterer geværet ikke måler mer enn en drøy meter. På tross av distansen, så er ikke skuddene for harde.

Fireåringen syns det var helt greit å skyte seg selv i hånden med vannpistolen, men det er så hardt at det ville vært vondt å bli truffet i øynene fra nært holdt.

Konklusjon

Spyra er helt klart det aller beste vanngeværet, men når det kommer til barn og familie så er det ikke nødvendigvis det beste som kreves. 

Vannpistolen fra lekebutikken har allerede bydd på mye glede hos fireåringen, og han morer seg med å skyte ned bokser, figurer og andre presisjonsaktiviteter.

Den enkel i bruk, og han klarer å fylle den selv. Kort sagt så anbefaler vi denne vannpistolen til alle som er interessert i å prøve batteridrevne vanngevær. Så kan det heller være et gateway-drug til å investere i en Spyra i fremtiden.

Et veldig stilig batteridrevet vanngevær som vi kjøpte på lekebutikken.
Stilig i både blått og hvitt. FOTO:Blipappa.no

Siden vanntanken bare holder noen minutter, ville vi styrt klar av vannpistoler og vanngeværer som har mindre vanntank enn Silverlit Hydro M.A.D, for det er tross alt morsommere med vannkrig enn å fylle vanngevær.

Artikkelen inneholder annonselenker
Hva syns du om TEST: Billig batteridrevet vannpistol?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE