STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

SIRQEL – Utleietjenester for familier

Utlån av barneklær og -utstyr er både trendy og miljøvennlig. SIRQEL vil bidra til et sirkulært marked ved å tilby enkelt utlån av flotte og holdbare produkter.

Starten

SIRQEL – utleietjenester for familier startet under pandemien ved at paret Vanessa og Marcus Lagerkvist hadde litt tid til overs. De hadde da to barn, og veldig mye klær og utstyr til ungene. Barn vokser som kjent raskt, og klær og utstyr må ofte skiftes ut og kjøpes i større størrelser. Dette synes paret både var lite økonomisk og lite bærekraftig. De ønsket å bidra til bærekraft og forenkle hverdagen til andre småbarnsforeldre, og slik ble SIRQEL til.

Tanken bak er å legge grunnlaget for et mer sirkulært marked – altså at klær og utstyr ikke skal kastes/kjøpes nytt, men heller brukes av de som trenger det, repareres om ødelagt, og brukes om igjen av andre familier. SIRQEL startet med yttertøy for barn, så kompletterte de etter hvert med andre barne- og babyklær, vogner og sykler. Vanessa og Marcus arbeider to timer hver dag med SIRQEL, ved siden av vanlige jobber og tre barn.

I startfasen tester SIRQEL ut ulike prismodeller og bindingstider. Generelt vil folk unngå bindingstider og fraktkostnader. – Vi har hele veien inkludert kunder i prismodellen vår, og vurderer ulike strategier fortløpende, sier Marcus. – Men siden frakt er en miljøbelastning ønsker vi å beholde en flat fraktkostnad på varer under 149 kr. Utover dette tilbyr vi fri frakt.

Barneklær og sykler fra Sirqel i Lommedalen, Bærum
Marcus Lagerkvist fra SIRQEL.

Visjonen er å bidra til sirkulærøkonomi

Som SIRQEL skriver på sine nettsider – Visste du at det bare i Oslo kastes ca. 2500 sykler i året og at vi nordmenn kaster 250 kilo klær hver eneste dag?

Unødvendige mengder klær og utstyr som egentlig ikke er klare for dynga kastes, og nye foreldre og andre forbrukere kjøper nytt. Hvorfor ikke leie istedenfor, for så å sende varene videre til nye brukere når man ikke selv har bruk for produktet lenger. Dette vil bidra til en romsligere økonomi for småbarnsforeldre, og samtidig spare miljøet for unødvendig avfall.

SIRQEL kjøper foreløpig produktene de leier ut, men målet er å få produkteiere og partnere til å fortsette å eie produktet sitt, slik at SIRQEL kun skal stå for utleie/reparasjon/logistikk av produktet til forbrukere. – På den måten vil vi fikse en større del av verdikjeden, og sørge for at produsentene må ta et større eierskap til hele livssyklusen til produktene. Dette vil løse problemet fra bunnen, og endre hele bruk og kast-samfunnet, mener Marcus.


Kløver barnebutikk i Drøbak er en populær brukthandel, og har opplevd stor giverglede blant befolkningen.


Hvem bruker SIRQEL:

Som med det meste som er nytt og ukjent har SIRQEL møtt litt motstand hos forbrukere, som må varmes opp til ideen SIRQEL presenterer. Men de opplever at flere og flere er positive og åpne for å leie istedenfor å kjøpe utstyr. Spesielt barnefamilier med leiligheter i byene, og som har lite plass, synes dette forenkler hverdagen. Samtidig som det ikke tar opp verdifull plass når det ikke brukes/ikke er sesong. Bærekraft og miljø er dessuten et hett tema i samfunnet vårt, og nye bruktbutikker dukker opp både titt og ofte.

Tilbakemeldingen har generelt vært at SIRQEL er enkelt å bruke. Kundene er fornøyde, både med hyggelig kundeservice og hvor sømløst hele forbrukerreisen er.

Hvordan funker det å bestille fra SIRQEL?

Du bestiller helt enkelt fra sirqel.no, som i en vanlig nettbutikk. Pris står oppgitt, og du kan velge bindingstid. Velger du en månedlig bindingstid belastes du hver måned til abonnementet sies opp, og velger du en lenger bindingstid vil dette ha en redusert pris.

Sykler og vogner tilbys foreløpig kun bare i Oslo-regionen, på grunn av høye fraktkostnader. Ellers er prisene satt etter markedet, sendingskostnad, pluss reparasjon/nye deler som trengs til produktet.

Leier du klær, sendes dette med Helt hjem/posten, som både leverer og henter når du som kunde er ferdig med å bruke klærne. De sendes enkelt tilbake, ved at du legger produktet i originalemballasje utenfor døren din, og posten henter det. SIRQEL går gjennom, vasker og reparerer hvis noe er ødelagt.

SIRQEL understreker at når du har klærne hos deg skal du bruke de som dine egne. Fest navnelapper der det trengs, og bruk de som vanlig.

Sykler er mest populært

Noen produkter går bedre enn andre, og sykler er produktet som foreløpig går best. -Det er en økende interesse for å leie sykler, forteller Marcus. De som ønsker å leie sykler er ikke spesielt sykkelinteresserte, og liker ideen om å ha utstyret når barnet trenger det, og slippe å lagre det etter at barnet har vokst fra det.

Syklene som kan leies fra SIRQEL er av gode merker i høy kvalitet, og dette gjør at de veier mindre enn billigere sykler. Enklere å sykle med for barna og bedre å sende til kundene. Så lenge kunden har sykkelen i sin besittelse, håndterer de den. Når kunden sender sykkelen tilbake eller avslutter abonnementet, vil SIRQEL sende sykkelen til reparasjon hos Påhjul, som forøvrig har arbeidstrening for rusmisbrukere.

SIRQEL har også et samarbeid med Wanda space for lagring og distribusjon av sykler. Wanda utnytter eksisterende tom bygningsmasse til lagring av produkter, og distribuerer også varene med elektrisk transport. Tanken på miljø og bærekraft ligger altså innbakt i alle ledd hos SIRQEL.

Prøv SIRQEL idag – og bidra til en sirkulær økonomi, og til å endre bruk og kast-samfunnet!

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!
Hva syns du om SIRQEL – Utleietjenester for familier?

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Benjamin Bakke fisherbenny

Benjamin Bakke (Fisherbenny)

Benjamin Bakke, mer kjent som Fisherbenny, er andre pappa ut i serien Hva gjør du pappa?, og forteller kort om hvordan han kombinerer familieliv med jobben som fisker.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE