Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Bæremeis eller bæresele? Hva bør du velge? FOTO: Envato

Hva er best på fjelltur – bæremeis eller bæresele?

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
Å ta med de minste på tur er en fantastisk måte å skape gode minner og gi barna en kjærlighet til naturen.

Innhold i artikkelen:

Å velge mellom bæremeis eller bæresele er ikke helt svart/hvitt. Den ene passer best til tur, og den andre passer best i hverdagen.

Har man råd, plass og behov – så er det beste å kjøpe begge deler. Vi har ikke kjøpt bæremeis, men låner av venner ved behov.

annonse:

Her er en sammenligning av bæremeis og bæresele, med fokus på bruk i fjellet eller på lengre fotturer.

Bæremeis

En bæremeis er en ryggsekklignende bæresele med ekstra støtte som brukes til å bære barn på ryggen. Vi ser sjelden bæremeiser bli brukt utenom turer i skogen eller på fjellet. 

De fleste bæremeiser koster fra 2000 kroner og opp til 4700 kroner for Osprey Poco. 

Heldigvis behøver det ikke være så dyrt. En meis vi har sett noen ganger på tur nå i sommer er North 13.5 Adventure til rundt 1000 kroner.

En god bæremeis bør ha en solid ramme og justerbare skulder- og hoftebelter for å fordele vekten jevnt på bærerens kropp. Den bør også ha lagringsplass (som en ryggsekk) og mulighet til å feste på solskygge eller regntrekk.

Nå i sommer har vi også sett noen minimeiser bli brukt. Dette er en slags hybridmeis der barnet sitter høyt på skuldrene, og det inngår ingen ekstra lagringsplass. 

Følg med på Instagram @blipappa, så kommer det mer om Minimeis etter hvert.

Smart å kunne sette fra seg sovende kid i meisen. FOTO: Envato
Smart å kunne sette fra seg sovende kid i meisen. FOTO: Envato

Fordeler

Ulemper

Bæresele

Bæresele er enkelt og nært. FOTO: Envato
Bæresele er enkelt og nært. FOTO: Envato

Kort oppsummert består en bæresele av tøypanel som støtter babyens rygg og rumpe, og stropper som du fester rundt midjen og skuldrene.

De mest populære bæreselene vi ser rundt her i Osloområdet er fra merkene Ergobaby og Babybjörn. Selv har vi to bæreseler fra akkurat disse merkene – en for nyfødt og en for større babyer.

Fordeler

Ulemper

Les om vår favorittbæresele Ergobaby Omni 360 her!

Bæreseler kommer i ulike typer og design, men alle har til felles at de gir deg frie hender samtidig som barnet ditt får nærhet og trygghet. 

Det finnes også hybrider mellom bæresjal og bæreseler, noe som kan være veldig praktisk.

Vi har tidligere gjennomført konkurranse der vi delte ut bæresele-hybrider fra Stokke Limas. Dette er en av de beste bæreselene vi har prøvd (men ikke eier). For Stokke Limas virket veldig enkel å stille om når far og mor skal bytte på å bære.

Hva er best for barnet?

For spedbarn og små barn som trenger mye støtte, er bæresele ofte det beste valget. Når barnet blir eldre og mer selvstendig, kan bæremeis være et godt alternativ for fjellturer. 

Noen barn trives best med nærheten og kontakten som en bæresele gir, mens andre foretrekker utsikten og plassen i en bæremeis.

Vinneren at Stokke Limas Bæresele i konkurrnansen til Blipappa.no. Noe det beste man kan få av babyutstyr.
VANT BÆRESELE: Den første vinneren av Stokke Limas bæresele. FOTO: Blipappa.no

Hva er best for den som bærer?

Bæremeis kan være et bedre valg for de som har problemer med rygg eller skuldre, da den gir bedre støtte og fordeler vekten jevnere.

For lengre turer kan bæremeis være mer komfortabel, men for kortere turer kan bæresele være et lettere og mer praktisk alternativ. I ulendt terreng kan bæresele være enklere å manøvrere, mens bæremeis gir bedre stabilitet.

Ut på tur, aldri sur! Bæremeis gir barnet god utsikt! FOTO: Envato
Ut på tur, aldri sur! Bæremeis gir barnet god utsikt! FOTO: Envato

Tips for å velge riktig

  • Prøv før du kjøper: Test ulike modeller i butikken eller lån av venner for å finne ut hva som passer best for deg og barnet ditt.
  • Tenk på barnets alder og behov: Velg en bæremåte som gir tilstrekkelig støtte og komfort for barnets alder og utvikling.
  • Vurder terrenget og lengden på turen: Velg en bæremåte som er egnet for de turene du planlegger å gå.
  • Juster riktig: Sørg for at bæremeisen eller bæreselen er riktig justert for både deg og barnet for å sikre optimal komfort og sikkerhet.

Konklusjon

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Jollyroom
Hva syns du om Hva er best på fjelltur – bæremeis eller bæresele??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE