Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Bluey er en prisvinnende Australsk serie om en blå hund og hennes familie. BILDE: Disney Media Kit

De beste episodene av Bluey

Bluey er uten tvil en av de beste TV-seriene for barn. Med kvalitet både i manus og animasjon engasjerer Bluey både voksne og barn. Her er de beste episodene.

Å finne de beste episodene av Bluey er vanskelig. Med generelt høy produksjonskvalitet fordelt over 150 episoder, er det ikke lett å plukke ut de beste. Vi har forsøkt å liste våre favoritter i denne artikkelen. 

Selvfølgelig er en slik liste basert på subjektiv oppfatning, og det at noen episoder listes her, betyr ikke at de utelatte episodene er dårlige episoder. Vi har kategorisert episodene etter tre ulike målestokker – morsomme, fine og interessante. 

Morsomme episoder

Denne kategorien omfatter episoder som vi voksne faktisk har ledd høyt av.

Fine episoder

Episoder som har en fin fortelling som appellerer til voksne seere. Tematikk vi småbarnsforeldre kjenner oss igjen i.

Interessante og smarte episoder

Dette er episodene vi syns har de beste manusene, mest overraskende vendingene og mest interessante betraktningene. 

Pappaen Bandit er på et nivå over oss. FOTO: Disney Plus Press

Hva er Bluey?

Bluey er en animasjonsserie / TV-serie for de minste barna og foreldrene deres. En morsom serie med gode animasjoner og velskrevet manus som tar for seg mye av det som er unikt med småbarnslivet. I serien følger man den australske hunden Bluey og hennes familie. Med far Bandit, mor Chilli og lillesøster Bingo fungerer denne familien egentlig helt som en menneskefamilie, og det at alle karakterene er hunder er egentlig litt sidestilt i serien. (Sett bort i fra logring og andre hunderelaterte egenskaper).

Serien er et stort steg opp fra animasjonsserier rettet mot samme aldersgruppe, og ganske morsom – noe vi voksne setter stor pris på. 

Alle karakterene har sin unike personlighet. (Sjekk han bøffe!) FOTO: Disney Plus Press

De beste Bluey-episodene

Listen er ikke en rangering av de beste episodene av Bluey. Episodene er alfabetisk sortert innad sin kategorisering. Som nevnt tidligere er kategoriene delt opp etter Fin episode, morsom episode og Interessant episode. 

PS.: Episodenummer er beregnet ut i fra Disney Plus, og episoden Dad Baby er derfor ikke medregnet.

Fiksere

Denne episoden heter opprinnelig Tradies, som best kan oversettes til Håndverkere.

To håndverkere begynner å grave i hagen og Bluey og Bingo er nysgjerrige. En historie uten Bandit for en gangs skyld, men allikevel overraskende morsom og underholdende.

Sesong: 3

Episode: 33

Dad Baby

Bluey episoden Dad Baby ble bannlyst av Disney Plus. Nå kan du se den på youtube - og snart kommer nye Bluey mini-episoder

I Dad Baby tar Bandit på seg den gamle bæreselen til barna, og når Bingo klatrer opp i selen utvikler det seg til en lek hvor Bandit liksom er gravid. 

Dette er en engelskspråklig episode som Disney syns var for grov kost (for amerikanske barn?). Den ble fjernet fra Disney+, men Ludo Studio har senere lastet den opp til Youtube. Du kan se hele episoden helt gratis her.

Sesong: 2

Episode: 13

Sauehund

Mamma trenger 20 minutter for seg selv. Pappa må jobbe hardt for at hun skal få være i fred. En morsom episode hvor sikkert mange kjenner seg igjen i det å måtte ha litt pause fra ungene.

Sesong: 3

Episode: 11

Mamma trenger 20 minutter for seg selv. Pappa må jobbe hardt for at hun skal få være i fred. En morsom episode hvor sikkert mange kjenner seg igjen i det å måtte ha litt pause fra ungene.

Smaskekyss

Morsom episode som handler om at Bluey og Bingo må lære seg at alle personer har noe positivt og noe negativt ved seg. Ingen er perfekte.

Sesong: 3

Episode: 26

Sykkel

En fin episode som handler om å ikke gi opp, men å prøve igjen.

Sesong: 1

Episode: 11

Babyløp

Som nybakt mamma (eller pappa) er det lett å begynne å måle babyen opp mot andre. F.eks. når babyen klarer å sitte selv, snu seg fra rygg til mage og alle andre milepæler i denne første perioden.

Denne episoden handler om hvordan man opplever dette kappløpet som mor. En flott episode som mange vil kjenne seg igjen i. 

Sesong: 2

Episode: 47

Mammaskole

Som småbarnsmamma (eller pappa) går ikke alltid ting som man har håpet. Denne episoden handler om at det går greit allikevel. en kort fortelling v i kjenner oss igjen i, og det gjør den til en av de beste episodene av Bluey.

Sesong: 2

Episode: 23

Natta

Episoden Natta (Sleepytime på engelsk) viser litt av hvordan både voksne og barn kan oppleve natten med småbarn.

I veldig mange lister og kåringer er dette kåret til de absolutt beste av de beste episodene av Bluey.

Sesong: 2

Episode: 9

Pyjamas

Denne episoden heter opprinnelig Onesies, som er sånne heldrakter man kjøper på morobutikker eller Europris (der vi kjøpte for ti år siden). En fin og litt trist episode om infertilitet.

Sesong: 3

Episode: 15

Regn

Kanskje en av de få animasjonsseriene for barn som har en egen musikkvideo knyttet opp til seg.

Denne episoden har nesten ingen tale, men en instrumentalversjon av sangen Boldly in the Pretend av Jazz D’Arcy og Joe Brumm. 

En engasjerende historie om hvordan barn og voksne ser ting forskjellig, og virkelig en perle av animasjon for dere grafikere der ute.

Sesong: 3

Episode: 18

Skilpaddegutt

Et fint konsept, som vi ikke tror ville fungert i Norge. Noen har visst fått det til i Brisbane, i faktisk den parken som er i episoden.

Sesong: 3

Episode: 31

Soverom

Dette er første episode i sesong tre. Fram til nå har Bluey og Bingo delt soverom. Bluey skal flytte inn på eget soverom. 

Fin historie om forklaring

Sesong: 3

Episode: 1

Flatpakke

I Flatpakke (Flatpack på engelsk) Mamma og Pappa skal sette sammen en hagebenk (sånn huskebenk), og jentene leker. Prinsippet høres enkelt ut, men i denne episoden er det flere historier som fortelles parallelt. Den visuelle fortellerteknikken der de ulike historiene holdes separate, men allikevel henger sammen gjør episoden unik og utrolig velskreven.

Sesong: 2

Episode: 21

Kafé

En finurlig episode som ser på dynamikken i hvordan vennskap mellom barn dannes i forhold til hvordan vennskap mellom voksne oppstår. En av de beste episodene av Bluey etter vår mening.

Flott manus, og vi kjenner oss igjen i scenen der Bingo blir med storesøster og pappa til lekeplassen.

Sesong: 2

Episode: 37

Militær

Jack er ny på skolen, og har hele tiden fått høre at han ikke er flink til å sitte stille, ikke er flink til å høre etter og ikke klarer å huske ting. 

Episoden handler om ADHD og er en interessant episode som alle burde få med seg.

Sesong: 2

Episode: 13

Påske

En enkel og linjær episode om en skattejakt etter påskegodteri. Spennende for både store og små.

Sesong: 2

Episode: 51

Stå på henda

I episoden Stå på Henda (Handstand på på engelsk) forsøker lillesøster Bingo å lære seg å stå på hendene. 

Dette er en episode som er verdt å se flere ganger, for her skjer det mye. Det er utrolig mange forskjellige historier å følge med på i løpet av de fem minuttene episoden varer. Som Regn er dette en episode som animatører vil sette pris på.

Sesong: 2

Episode: 44

Det var hele listen! Tips oss gjerne på Instagram @blipappa om du har flere forslag!

Flotte karakterer

I tillegg til Bluey og familien dukker det opp en rekke andre karakterer underveis i serien. Noen er bare med én gang, som skuespilleren Lin Manuel Miranda som en snakkende hest, mens andre dukker opp titt og ofte. 

Hvor kan man se Bluey?

Bluey er lagt opp slik at Australia får episodene sendt på TV lenge før resten av verden. ABC eier rettighetene i Australia, så når en sesong kommer på TV der tar det lang tid før vi får den her i Norge. først må sesongen dubbes og vurderes av Disney før den blir sluppet på Disney Plus for resten av verden. 

Serien er delt opp sesonger, som igjen er delt opp i tre deler De tre delene av sesongen blir sluppet til ulik tid.

Per dags dato 24. november 2023, har vi i Norge tilgang til alle tre sesongene som har blitt sluppet, men siste sesong er ufullstendig. Vi venter på lanseringsdato for de siste 10 episodene (som allerede har blitt vist på TV i Australia).

Selv om vi ikke er sponset av Disney Plus, så lenker vi til Bluey sin side hos Disney Plus her.

Om du er nysgjerrig på serien kan du også ta en titt på Youtube-kanalen til Disney Junior Norge. Her er et samleklipp av Bandits beste øyeblikk.

Hva syns du om De beste episodene av Bluey?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE