Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Den store Pappapermboken. FOTO: Blipappa.no

ANBEFALING: Den store Pappapermboka

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli Bokhandel
Pappapermboken er skrevet for pappaer og medmødre som skal ut i foreldrepermisjon. Hva finner du i denne boka? Vi har tatt en titt.

Endelig fikk vi skrevet om Den Store Pappapermboka, for dette er en viktig bok!

For veldig lenge siden fikk vi to bøker av Frisk Forlag. Den ene var Småbarnsforeldre av Malene Halland og Lars Namtvedt Sylta. Den andre boken var Den store Pappapermboka av Ole Martin Knudsen. Nå som jeg gikk ut i pappaperm for andre gang i livet, fikk jeg endelig tid til å faktisk lese boken. Her er vår anmeldelse / anbefaling av Den store Pappapermboka.

Den store Pappapermboka overrasket på mange måter, og selv som andregangspappa var det utrolig mye ny og engasjerende lesning i boka.

Den anbefales på det sterkeste til den som skal bli pappa (før første eller andre gang), eller han som er på vei ut i foreldrepermisjon.

Boken er morsom, full av artige illustrasjoner, og ikke minst lettlest. 

Dette er info og underholdning som er veldig fint lesestoff inn mot pappapermen, enten man gleder seg eller gruer seg til å gå ut i foreldrepermisjon. 

Den store Pappermboka av bloggeren Superpapsen.
Det er ikke tid til å rydde i pappaperm. Leser heller bok. FOTO: Blipappa.no

Fullspekket med humor og dynamisk fortellermåte med blanding av fakta, humor og intervjuer oppleves Den store Papapermboken mer som en fargeglad faktabok for store gutter enn et oppslagsverk for voksne. Ment på en meget positiv måte, må jeg legge til.

Boken koster som regel mellom 279,- og 300,-, og du får tak i den i de fleste bokhandler. Se den hos Norli.no her.

Kjendiser og historier

Boken er perfekt om du gruer deg til pappaperm. Bedre å stille forberedt! ILL:FOTO: Envato
Boken er perfekt om du gruer deg til pappaperm. Bedre å stille forberedt! ILL:FOTO: Envato

Underveis i boka kommer kjente og ukjente pappaer med fortellinger om hvordan de opplevde sin pappaperm. 

Hver av disse pappaene kommer også med et godt tips du kan ta med deg i din egen pappapermisjon. 

Disse mikroportrettintervjuene er interessante pusterom som gjør boken enkel å lese for oss med kort konsentrasjonsevne og lite lesevilje. Intervjuene gir et spennende innblikk i ulike former for pappaperm. 

Blant annet får vi vite om hvordan fungerer for sjømenn i skift og hvordan pappapermisjonen så ut i 1975.

Anmeldelse av Den store Pappapermboka av Ole Morten Knudsen, også kjent som bloggeren. Superpapsen
Den store Pappapermboken. FOTO: Blipappa.no

Noe annet boken utmerker seg med er at det er bra med tips til hva man kan gjøre i pappaperm. Fra kjente navn som Torbjørn Røed Isaksen får vi stalltips til å gjøre pappapermen mer aktiv og interessant. 

Når det gjelder aktiviteter, så har jeg lært en ting av boka – har du ikke meldt deg på babysvømming – så gjør det nå!

Ikke bare tull og tøys

Selv om det er mye fjas og humor i løpet av bokens 146 sider, så  gjemmer det seg mange små enkle triks for å gjøre livet som småbarnsforelder litt enklere. I tillegg det mange gode forslag til aktiviteter, berører også boken ved temaet økonomi.

Det er to kapitler vi syns er spesielt fine og aktuelle når det gjelder økonomi. Kapittelet som heter Pappapermisjon og foreldrepenger tar opp som tar opp en del av de aller vanligste spørsmålene og bekymringene som man har i forkant av en foreldrepermisjon.

NB: Boken kom ut i 2020, og i år blir det faktisk endringer på foreldrepenger og uttaksprosent.

Det andre kapittelet som vi ønsker å trekke fram er Hvordan overleve pappapermen økonomisk

Kapittelet om økonomi løper ikke over mange sider, men du får servert fem knallviktige råd for å ikke sette fyr på lommeboken i forkant, under eller etter pappapermen. Det er lett å miste litt litt hode når det gjelder innkjøp, særlig for det første barnet. 

Den store Pappapermboka ligger mellom lekene.
Med artige tegninger og mye humor, faller denne boken i smak hos de aller fleste fedre (og medmødre). FOTO: Blipappa.no

En flott bok for både pappa, medmor og mammaer

Oppsummert kan vi si at denne boken er morsom og nyttig. Enten du er liker å lese eller ikke. Tegninger, farger og temavariasjon gjør at boken oppleves som lettlest og dynamisk. Forlaget skriver selv at boken passer for medmødre, og det er til og med intervju med en medmor i boka. Kult! Anbefales som gave til en som snart skal ut i permisjon!

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Norli Bokhandel
Hva syns du om ANBEFALING: Den store Pappapermboka?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE