Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Dårlig alternativ når topptur ikke står på menyen i påsken. FOTO: Envato

TIPS: Påskeegg og påskegave til gravid

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Coolstuff.no, Jollyroom.no & Extra-Leker.no
Her er noen gode og rimelige gavetips til en liten påskegave eller fyll til et påskeegg til gravid partner.

I denne artikkelen finner du tips til hva du kan ha i påskeegget til en som er gravid eller i mammapermisjon. 

Det er jo alltid mange ting man ikke kan spise som gravid. Blant annet er jo både myke oster og spekemat utelatt fra menyen til gravide. For mange innebærer påsken å dra til fjells der man fyller dagene med aktiviteter som Kvikklunsj i solveggen og toppturer i toppvær. Kanskje en liten appelsin som toppen på kranskekaka når man er på topp. Nok om topp.

Dessverre er ikke alle uteaktiviteter like enkle å gjennomføre når man er gravid – og toppturen må kanskje byttes ut med hyttekos inne. Det er ikke lett å være gravid, og man blir fort litt innesittende. Det er veldig fint plaster på såret å kunne gi den gravide et ekstra flott påskeegg eller en liten påskegave. Da kan den gravide kose seg med puslespill, et magasin eller annet mens resten av reisefølget går innover i fjellet eller koser seg i slalåmbakken.

Det er lettere å komme seg ut på ski når man ikke er gravid. FOTO: Envato
Det er lettere å komme seg ut på ski når man ikke er gravid. FOTO: Envato

Påskeegg til gravid

Som gravid er man jo ofte litt cravings etter bestemte ting. Så et godt forslag til påskeegget kan være å kjøpe mat eller godteri – kanskje finner du akkurat det din gravide partner har cravings etter.

Du kjenner din partner best, og vet hvilket påskeegginnhold som vil bli satt mest pris på. Det er viktig å få med seg at gravide ikke skal spise så mye lakris. Dette er fordi lakris inneholder en type syre som kan være skadelig for babyen i magen.
Det står mer om lakris og gravide på nettsidene til Mattilsynet.

Alternativet til å kjøpe et klassisk papp-påskeegg du selv må fylle opp med godis og annet stas, er å kjøpe et helt sjokoladeegg fra f.eks. Twix eller Skittles.  Etter dette avsnittet lister vi flere forslag til storinnkjøp av godteri fra vår affiliate-partner Coolstuff. Dette er både perfekt som fyll i påskeegg til gravide, men også nice å ha som et lite lager hjemme. Vi er bosatt sentralt på Østlandet, og vår erfaring er at levering fra Coolstuff tar bare et par dager. Her er det muligheter selv om du er sent ute med innkjøpene.

Påskegave

Det er nok kjøpepress med alle bursdager, høytider og dager som vi har fått fra andre kulturer (Som Valentine’s day). Hvis du skal gi en påskegave mener vi at du ikke burde bruke altfor mye penger på dette. Våre tips koster alle under 200 kroner.

Vårt stalltips er å kjøpe et lite og fint LEGO-sett som den gravide kan pusle med mens dere andre bestiger Rondeslottet eller Gaustatoppen. Blant annet LEGO Påskeliljer og LEGO Roser syns vi ser ut som artige byggeopplevelser og dekorative pyntegjenstander. Ellers finner du flere av våre rimelige anbefalinger fra utvalget til LEGO Blomster etter dette avsnittet. Vi har tidligere skrevet om vårt engasjement for LEGO blomster, og hvordan dette er en fin kveldsaktivitet for småbarnsforeldre som ikke kommer seg ut av huset. Allikevel syns vi det er verdt å nevne her – for LEGO er ikke bare for barn.

Ellers er det selvfølgelig gøy med en personlig kopp som kan brukes til kakao, selv uten å gå på tur. Du kan få lagt inn hvilket-som-helst bilde på koppen, og den koster bare 199,-. Sjekk den ut på Coolstuff.no.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Coolstuff.no, Jollyroom.no & Extra-Leker.no
Hva syns du om TIPS: Påskeegg og påskegave til gravid?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE