Peppa Gris som TV-spill – det kan umulig være bra, eller? Denne artikkelen er en test og vurdering av TV-spillene My Friend Peppa Pig og Peppa Pig: World Adventures.
Innhold i artikkelen:
Det skal litt til å komme unna den britiske grisungen og familien hennes og den veldig vanlige hverdagen deres. Så vi regner med at du som leser denne artikkelen allerede kjenner til Peppa-universet.
Har ungene lagt sitt elsk på dette TV-programmet, så er TV-spillene en fin måte utvide universet på.
For begge disse Peppa-spillene klarer én ting veldig bra – og det er å se helt like ut som TV-serien.
Å spille gjennom disse føles virkelig ut som at man er med i sin helt egen Peppa-episode. Og der stopper det meste positive om disse spillene.
Mer spenn til Hasbro og mindre til deg
My Friend Peppa Pig og Peppa Pig: World Adventures er produsert kun for å tjene mer spenn til Hasbro, og alle andre som har noe med denne grise-franchisen å gjøre.
Fordelen med Peppa-spillene er at de er enkle, trygge og har muligheten til spilles på norsk.
Allikevel gjør det vondt å se barnet ha glede av noe som er så dårlig laget som My Friend Peppa Pig og Peppa Pig: World Adventures.

Min venn Peppa Gris
Vi starter med det første Peppa-spillet, og oversetter tittelen til Min venn Peppa Gris, selv om spillet selges i Norge med originaltittelen My Friend Peppa Pig.
For dette spillet er faktisk på norsk, og Frida Wevling som har stemmen til Peppa i TV-serien (sesong 5, og 6) og alle de andre kjente norske stemmene dukker opp i spillversjonen av Peppa Gris. Både gjenkjennbare stemmer og et univers gjør at dette spillet vil mottas godt av barna – og gjør faktisk spillet verdt å kjøpe.
Hvis dere spiller Peppa-spillet på originalspråket vil dere merke at en del av stemmene ikke er de samme som i TV-serien.
Fireåringen spilte dette på originalspråket, og derfor vil en del av referanser og replikker som nevnes i denne spillanmeldelsen være engelske. Vi regner med at de er samme bugs uansett hvilket språk man velger.

Spillets gang
Du (altså barnet) spiller som en selvlagd dyrekarakter som skal henge med Peppa. Det er mulighet til å henge hjemme hos Peppa, hos besteforeldre og i barnehagen.
I tillegg er det mange andre steder man besøker underveis – som fjellet, stranda og Potato City.
Gjennom hele spillet har man med seg Peppa som foreslår hvor man skal gå, og underveis møter man på karakterer fra TV-serien som gir deg oppgaver du kan fullføre.
Når man har utført alle oppgavene man møter må kan man komme seg til Potato City.
Selv om guttungen har spilt gjennom mange ganger, har han aldri klart å komme seg til Potato City, så det må nok noe foreldreveiledning til for å finne alle oppgavene i spillet.
Et halvferdig spill
Å si at spillet har enkle funksjoner er en underdrivelse. Her går man til venstre og høyre, og i blant trykker man på en knapp. Rent spillmekanisk er det straight up søppel, og gjennomføringen er grumsete som fy.
For eksempel når en scene innebærer at spilleren skal lete etter noe, så nullstilles hele oppdraget hvis man går ut av ruten man er i. Veldig frustrerende å se barnet gjenta samme øvelse gang på gang.
Dette gjør at barnet kan bli fanget i en evig sirkel der en karakter ber deg lete etter noe, så går du for å lete det – og oppgaven nullstilles fordi du har gått ut tegneserieruten du befinner deg i. Med andre ord, så må noe foreldreveiledning til underveis.
På toppen av en del klønete gjennomføringer av oppdrag er det også mye feil og rariteter.
Vi har opplevd at Peppa henger seg opp og repeterer setninger som «Let’s go This Way» helt til vi skrur av spillet.
Andre ganger har vi opplevd at karakterer plutselig forsvinner og oppdrag henger seg opp ved at trykkefunksjoner blir borte. Ikke en spesielt givende spillopplevelse.
Hvis du som voksen hadde spilt deg gjennom historien ville du brukt litt over en time.
Heldigvis liker barn repetisjon, for ellers hadde det vært raskt gjennomført.

Lange lastetider

Den korte historien blir forlenget i en viss grad da spillet har ekstremt lange lastetider.
Disse lasteskjermene dukker opp så fort du endrer scenene – altså går ut av ruten til høyre eller venstre.
Veldig irriterende å bli sendt til lasteskjermen fire – fem ganger fordi barnet beveger seg litt for nærme kanten på spillbrettet.
For de som har spilt en del TV-spill så kan det sammenlignes med lastetidene til Fallout 4. Lenge nok til at du rekker å gå ut med søpla i hvert fall.
Et forferdelig spill, både teknisk og visuelt, men det klarer å emulere TV-serien så likt at det føles ut som man er med i en helt egen Peppa-episode.
Hvis man er barn. Som voksen ser man dette for hva det er – et halvveis produkt med altfor mange feil og mangler til at det burde koste så mye som det gjør.
Du kan kjøpe spillet hos de fleste elektronikkbutikker som Power og Elkjøp, men vi har ikke funnet spillet hos Komplett.no eller Kjell & Company. Proshop.no har derimot alle versjoner av spillet. Hos Proshop kan du finne My Friend Peppa Pig til både Xbox, Nintendo Switch og Playstation 4.
I skrivende stund er Playstation-versjonen av spillet i outlet-kategorien hos Proshop, og koster kun 263 kroner. Til Xbox koster spillet 219 kroner og til Nintendo Switch koster My Friend Peppa Pig 324 kroner.
Peppa Gris: Verdenseventyr
Igjen har vi tatt oss friheten til å oversette tittelen på spillet. Noe hverken distributør eller Hasbro har tatt seg bryet med. Det tok oss to sekunder, sikkert like lang tid som det tok Petoons Studio å gjennomføre kvalitetskontroll på spillet.
Petoons Studio, altså utvikleren bak begge disse spillene, er et spansk/engelsk spillstudio som har laget andre slagere som Pysjheltene-spillet og Bratz-spillet. To andre spill som ikke får noen plass i Hall of Fame med det første.
Dette spillet er allikevel bedre enn det forrige. Her opplever man de samme feilene/bugsene, men også et større og mer omfangsrikt univers.

Peppa Gris: World Adventure er helt likt det andre Peppa Gris-spillet. Nesten.
Spillutvikleren har tydeligvis skjønt at barna syns det er stas å lage sin egen spillkarakter, så i World Adventures lager man faktisk både seg selv, og tre andre familiemedlemmer.
Det at man lager flere karakterer er morsomt og gjør at man faktisk føler at man spiller et annet spill den det originale Peppa-spillet.
Guttungen her i huset syns det var stas å lage både seg selv, mamma, pappa og lillebror. Både en, to og fjorten ganger.
Ny historie og nye opplevelser
I denne historien så flytter familien spilleren har laget inn i nabolaget til Peppa. Som de ansvarlige foreldrene dere er, så får barnet bli med Peppa og hennes familie på båtcruise som går til land og steder langt unna.
Fra Peppas hus kan dere reise med cruisebåt til Italia, England, New York og Tyskland. Med varierte landskap og enkle let-og-finn-oppgaver er dette en forlengelse av My friend Peppa Pig. Ikke banebrytende, men fint om barnet har låst seg helt til Peppa-universet.
Dette åpner for flere opplevelser enn det originale Peppa-spillet. I tillegg til å kunne utforske kjente steder fra
Med behov for egentlig bare styring til venstre og høyre, samt trykking på én knapp fungerer også dette spillet fint for de minste barna.

Noe negativt vi kan trekke fram i dette spillet er at i tillegg til alle bugs og feil som var i forrige, så er spillbrettene litt mer kålete enn i originalen.
I World Adventures er ofte spillbrettene lagt opp slik at hvis du gjennomfører en bestemt oppgave blir du automatisk sendt tilbake til huset til Peppa. Ikke så kult, når barnet gjerne ville utforske mer.
Hvilket spill er best?
Hvis valget står mellom å kjøpe et av de to Peppa-spillene vil vil vi anbefale at du kjøper Peppa Pig: Word Adventures.
det beste spillet, men mest på grunn av at barna syns det er morsomt å lage sin egen familie i Peppa-verdenen.
Hvis spillbrett og opplevelse er det viktigste, så kan det originale spillet – altså My Friend Peppa Pig måle seg med dette.
Hvis du finner My Friend Peppa Pig på salg, og kjøper utvidelsen med piratbursdagen til Hasse Hund. Og bare da.