Det er fire minions i LEGO Minions og bananbil (75580)

ANBEFALING: LEGO Minions – Gøy for de minste

Fireåringen har prøvd LEGO® Minions minons med bananbil, og her er vår vurdering. Dette settet byr flest minions for pengene.
annonse:

I anledning den nye Grusomme Meg-filmen som har norgespremiere 3. juli i år, har LEGO lansert flere sett med scener og temaer fra filmen. Totalt har det kommet fire LEGO sett fra filmen. For mange barn er det absolutt ett trekkplaster med disse filmene, og det er minions. Derfor bestilte vi settet LEGO® Minions og bananbil fra Extra-leker.no, og det slo skikkelig an. 

Bananbilen er midtpunktet i settet, men havnet på en andreplass i popularitet hos fireåringen.
Bananbilen er midtpunktet i settet, men havnet på en andreplass i popularitet hos fireåringen. SKJERMSKUDD: Blipappa/Youtube.com

Barna digger minions

De første tre Grusomme Meg-filmene var flotte filmer, men for de yngste fansene var det tydelig var som gjorde filmene ekstra stas- nemlig de gule små figurene som pratet en kaudervelsk og gjennomførte slapstick-stunts over en lav sko. Minions fikk til og med sin egen spinoff-film i 2015. Siden da har det vært stille fra Gru og hans små medhjelpere, men unntak av mindre klipp og kortere sketsjer.

Nå kommer det en ny film i serien, med den passende tittelen Grusomme meg 4, eller Despicable me 4 på originalspråket. Her fortsetter garantert populariteten til disse små gule figurene, for den universielle slapstick-humoren har virkelig slått an blant barn over hele den (i hvert fall vestlige) verden. Derfor er kanskje det viktigste for mange 

LEGO Minions og bananbil har en aldersanbefaling fra 6 år. LEGO sine aldersanbefalinger er i stor grad en indikator over hvilken aldersgruppe som vil få best opplevelse av settet. FOTO: Blipappa.no
LEGO sine aldersanbefalinger er i stor grad en indikator over hvilken aldersgruppe som vil få best opplevelse av settet. FOTO: Blipappa.no

Litt lengre ut i artikkelen tar vi lynraskt for oss de forskjellige settene i LEGO® Despicable Me 4-serien. Vi har kun kjøpt ett sett i serien, da høydepunktet for fireåringen er selve minions-karakterene, og i settet LEGO® Minions og bananbil fikk vi definitivt flest minions for pengene.

Vi lot fireåringen bestemme hvilket LEGO® Despicable Me-sett vi skulle kjøpe, og det var tydelig at minions var høyest prioritert.

De fire LEGO Minions som inngår i settet er alle forskjellige, og det var stas. FOTO: Blipappa.no
De fire LEGO Minions som inngår i settet er alle forskjellige, og det var stas. FOTO: Blipappa.no

LEGO Minions og bananbil

Settet vår fireåring falt for var på den rimeligere siden. LEGO® Minions med bananbil har settnummer 75580 og det nest minste settet fra Despicable Me 4. 

Med kun 136 deler, og en aldersanbefaling på 6+, inneholder settet imponerende nok fire forskjellige minifigurer. For fireåringen var de disse, og spesielt Mega Minon Dave som vakte mest interesse. Settet har en veiledende pris på 339,90.-, men vi kjøpte det hos Extra-leker.no for kun 299,-.

Bananbil er kult. Minions er kulere. Megaminion Dave er kulest.
Bananbil er kult. FOTO: Blipappa.no

Hovedattraksjonen er racerbilen, og fireåringen rapporterer at den er morsom å bygge. Han likte spesielt godt at motoren ble bygget separat fra bilen, og kunne enkelt settes på eller tas av etterpå. Når det gjalt selve designen på motoren, var det stas at den hadde fire flammer som viste hvor sterk den.

Før man kommer til motor og bil, må man bygge minifigurene og flere mindre konstruksjoner. Han likte godt å bygge et staffeli med lerret med bananmotiv. Det var også stas å sette opp Minion Mel med malepensel, slik at det ble en scene der minionen maler en banan. Derimot var de andre minibyggene litt vanskelige å forstå motivasjonen bak. 

Umotiverte sidebygg

Den ene tingen man bygger som et slags «sidebygg» er en slags stasjon for propellen som minion AVL Tim har på hodet, og den siste lille sidekonstruksjonen er et bord med flaske på.

Guttungen syns det var morsomt med flasken, men brydde seg ikke nevneverdig om å bygge bordet. Det er jo fullt mulig at disse små «sideprosjektene» gir mer mening når man har sett filmen som kommer i sommer, men per dags dato var det vanskelig å forstå poenget med disse.

Det er forståelig at LEGO ønsker å komme opp i et visst antall deler, og det er en del retningslinjer når det gjelder design av LEGO som skal bygges av seksåringer, men vi hadde satt pris på om LEGO hadde bygget noe relatert til et pitstop eller bilen, eller lagd mer som passet sammen med staffeli og lerret.

Noen av de mindre tingene som bygges i settet LEGO® Minions med bananbil. Av disse er staffeli med banan det eneste som skapte engasjement. FOTO: Blipappa.no
Noen av de mindre tingene i LEGO® Minions med bananbil. Av disse er staffeli med banan det eneste som skapte engasjement. SKJERMSKUDD: Blipappa/Youtube.com

Minifigurene er høydepunktet

Jeg nevnte tidligere at høydepunktet var de fire minifigurene som følger med, og de var det aller første som ble bygget. LEGO kommer i nummererte poser. I Instruksjonene åpner man først pose nummer 1, og deretter jobber man seg utover til man får instruks om å åpne neste pose.

Det første guttungen gjorde var å åpne pose nummer 2. Det var fordi Megaminion Dave var i den posen. Først bygde han Megaminion Dave, og deretter gikk han til pose nummer 1, og bygget de andre figurene, samt tilbehøret som f.eks. vekststangen til den store minionen. Så begynte han på ekstrabyggene, og avsluttet med å bygge bilen.

Megaminion Dave var den mest populære minifiguren i settet LEGO® Minions med bananbil.
Megaminion Dave var den mest populære minifiguren. SKJERMSKUDD: Blipappa/Youtube.com

Megafiguren Dave

I settet får du minifigurene Mel, AVL Tim, Pitteam-Ron og Megaminion Dave. Ikke at de navnene sier oss noe, men de stod på boksen, så da er det nok viktig. Igjen, gir det nok mer mening når Despicable Me 4 kommer på kino i sommer.

Dave var uten tvil den minifiguren som guttungen likte best, og det er forståelig. Denne karakteren er både større (og tilsynelatende sterkere) enn vanlige minions. Derfor har han også tittelen Megaminion. Figurens kropp-hode består av to deler, som betyr at kan han åpnes opp. Det er plass til LEGO-klosser inni. Det er faktisk også plass til en halv vanlig minion inni, som guttungen mente var viktig å få med når jeg skriver om Dave.

Vi aner ikke hva denne karakteren gjør i Despicable Me 4 (Grusomme meg 4), men han er skikkelig tøff. FOTO: Blipappa.no

Det følger også med en mega-minion i settet  LEGO® Huset til Minions og Gru, så du er ikke låst til å kjøpe bananbil-settet hvis noen i husstanden er veldig gira på en mega-minion.

Det kan selvfølgelig diskuteres om de forskjellige minionsene er «minifigurer» sånn siden de ser så vilt forskjellige ut fra ordinære LEGO® Minifigurer, men vi velger å kalle de det. De regnes tross alt som minifigurer på Bricklink, en online markedsplass eid av LEGO Group.

Forrige gang vi fikk minions-figurer i LEGO var i 2021, og da i tilknytning til filmen Minons: The Rise of Gru. Da fikk vi åtte ulike LEGO-sett, med totalt 8 forskjellige minions-minifigurer. Vi har ikke prøvd noen av disse, fordi vi hadde ikke barn i LEGO-alder da, men skulle gjerne hatt de store klossebygde minionene (er det riktig flertallsform?) fra sett 7551, for de var faktisk veldig tøffe!

LEGO Minions og bananbil er et av LEGO-settene som har blitt lansert i anledning den nye filmen Grusomme meg 4 som kommer i juli.
Det er fire minions i LEGO Minions og bananbil (75580)

Oppsummering

Dersom det er minions som er det mest populære for barna, så er dette det absolutt beste settet å kjøpe av de LEGO Despicable Me 4-settene som har kommet ut så langt i år. Her får de fire minions-minifigurer, hvorav en er megaminion, som var veldig stas her i huset. Selve bananbilen er også en artig byggeopplevelse som ikke krever for lang konsentrasjon. Dette er ikke et LEGO-sett som tar lang tid å bygge, men innbyr til å raskt komme i gang med rollelek og mix-og-match med deler og figurer. Morsomt for barn som syns det er gøy med rollelek. 

Hvis barna foretrekker å bygge fremfor å leke, så finnes det større og mer tidkrevende sett fra Despicable Me 4. Både Minions’ festbuss og Huset til minions og Gru byr på større og mer givende byggeopplevelser. 

Som voksen, og ville jeg personlig valgt festbussen, men det er kanskje mest fordi jeg liker å bygge LEGO-kjøretøy. I sommer kommer det faktisk en ny Sightseeing-buss fra LEGO® City, så vi får se om den kommer seg inn på listen vår over de beste LEGO® City-settene du kan få tak i i 2024 (Artikkel på Blipappa.no).  

Mer LEGO fra Grusomme meg-serien

Det minste settet som kom nå i april, var et sett med 48 deler, som kommer i en myk plastpose. Polybag blant fans, og recruitment bag i LEGOs systemer. Polybagen fra LEGO® Despicable Me 4-serien heter Minions’ jetboard, og inneholder en minion-minifigur med en strålepistol(?) på et slags skateboard med jetmotor.

Hvis du går opp i størrelse fra LEGO® Minions og bananbil kommer du til LEGO Minions’ Music Party Bus. Dette settet har med substans, og har totalt 379 deler. Du får fire minions-minifigurer og en stillig buss som an åpnes for å avsløre en DJ-bås og høyttaleranlegg.

Det aller største settet i LEGO® Despicable Me 4-serien er Huset til Minions og Gru. I dette settet bygger du det store mørke huset som Gru, familien og Minions bor i. Med totalt 868 deler, og engasjerende sidebygg som trehytta og hawaii-området jentene bygde i Despicable Me 3. Selve huset er laget i dukkehusaktig stil. Der du har fasaden, og baksiden er en åpen løsning med interiøret i huset. Av interiør så er det detaljer som laboratoriumet, en av rakettsengene til jentene og den røde sofaen i stua.  

Det følger også med en hel bråte med minifigurer. Du har både Gru, Lucy, jentene og babyen. (Babyen? Den var ny, men er nok mer om det i selve filmen). I tillegg får du med tre minions, hvorav to av de er litt utenom det vanlige. Den ene er lang, og den andre er en megaminion.

Det siste settet er kanskje mest for større barn, eller samlere som ønsker å ha noe stille ut. Det er settet med tittelen LEGO Despicable Me – Klossebygd Gru og Minions. Her får du neste like mange deler som i huset, ,en en helt annen stil. Du bygger opp en slags dioarama, og det ser veldig bra ut – men kanskje ikke så godt egnet til å leke med.

Minions’ festbuss med musikkanlegg

En kul partybuss som kan åpnes. Fire minion-minifigurer.

Huset til Minions og Gru

Det største settet hittil, med 868 deler og hele ni minifigurer.

Klossebygd Gru og Minions

Dette settet passer best for deg som vil stille ut LEGO®-settet. Her bygger du både Gru og Minions med klosser, og ender opp med en 28 cm høy utstillingsmodell.

LEGO and the LEGO Minifigure are trademarks of the LEGO Group, which does not sponsor, authorize or endorse this site.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
9

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
@dagensminfigur

35

Minifigurer
KOMMER SNART

LEGO HOUSE

Her kommer vår artikkel om LEGO HOUSE i Billund

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE