LEGO® Minifigurer serie 26. FOTO: Blipappa.no

LEGO Space Minifigurer: Finn ut hva som er i boksen med en app

Det finnes flere apper som lar deg finne ut av innholdet i boksene fra LEGO Minifigures serie 25 og serie 26. Her er våre to favoritt-apper.
annonse:

Innhold i artikkelen:

1. mai kom den splitter nye serie 26 med LEGO® Minifigurer i butikkhyllene – eller Space minifigurer, basert på temaet. Etter at emballasjen til LEGO sine samlefigurer ble endre fra pose til boks i 2023, ble det straks mye vanskeligere å finne ut hvilken figur man får. LEGO fortsetter med den bærekraftige emballasjen også i år, og det byr på utfordringer for små og store LEGO-samlere. 

Tidligere kunne man kjenne seg til hva innhole

LEGO® Minifigurer serie 26

Den nye serien med minifigurer har et flott romfarts-tema, og det er tolv forskjellige figurer som store og små LEGO-entusiaster kan samle på. 

Av de tolv, så har man selvfølgelig sine favoritter. Flere av oss som vokste opp på nittitallet syns kanskje det er stas at en figur fra Ice Planet er med, eller en M-tron er med i serien.

Våre favoritter er blant annet han som er utkledd som en UFO, sykepleierroboten med astronaut-baby og Orion.

I en butikkasse er det 36 bokser, som til sammen skal inneholde tre hele sett med minifigurer. Jeg skriver skal, for det er ikke garantert. Hvis du finner en full butikkasse med minifigurer er da sannsynligheten 8,33% for å finne den ene figuren du er ute etter. Hvis du bare vil ha en. 

LEGO Minfigurer serie 26 har temaet romfart. Her er to av våre favoritter av nye space minifigurer.
To av våre favoritter fra serie 26. FOTO: Blipappa.no

Heldigvis finnes det apper og nett-tjenester som lar deg finne ut hva som skjuler seg inne i boksen. De er alle gratis, så våre anbefalinger er basert på hvor funksjonelle appene er, og hvem utgiver er. Her er våre to anbefalinger for hvordan du kan finne bestemte space minifigurer.

Hvordan finne ut hva som er i boksen?

LEGO Minifigurer kommer i bokser. Med en app kan du finne ut hva som er i minifigur-boksen.
Appene virker også på LEGO® Minfigures serie 25. FOTO: Blipappa.no

De aller fleste boksene fra serie 25 og serie 26 (Space) har en stor QR-kode på bunnen. Denne QR-koden er unik for hver enkelt figur. Det har flere LEGO-entusiaster funnet ut, og utviklet apper som lar deg mobilkamera til å scanne denne QR-koden, og finne ut hvilken figur som er i boksen.

Flere av appene ble tilgjengelig for iPhone og Android i løpet av 2023, og har siden blitt oppdatert til å også finne figurer fra den nye serien som kom nå i mai 2024.

Her er to apper vi fant som både får jobben gjort, byr på andre nyttige funksjoner for LEGO-entusiaster og LEGO-samlere.

Brick Search: The LEGO set app

Dette er appen til det britiske nyhetsstedet Brickfanatics. Med andre ord er det fra en seriøs aktør som har lang fartstid innen LEGO-miljøet. Brickfanatics har egen nettside og Youtube-kanal – og tydeligvis gode kontakter innen LEGO Group.

Enkelte skribenter fra Brickfanatics har faktisk gått over til å jobbe hos LEGO. Blant annet han som designet LEGO House Exclusive-settet The Wooden Duck (40501).

Brick search-appen fungerer som den skal, men kan bare scanne én boks av gangen. Den er også noe tregere enn Omgbricks fordi man må ta et fysisk bilde av boksen med appen for å få opp hvilken figur som gjemmer seg inni.

Appen kan scanne QR-koden på serie 25 og nyere. I tillegg byr appen på en oversikt over alle LEGO-sett, og lar deg organisere sett i ønskeliste eller i en liste over sett du eier. Disse listene kan deles som tekst-dokumenter direkte fra appen. Gøy hvis man vil ha oversikt over hva man har, og hva man ønsker seg.

Omgbricks

Denne appen er laget av en navnløs britisk utvikler, og finnes til både iPhone og Android, og lar deg scanne opptil fire bokser samtidig. Hvis man er rask, så er det jo mindre kleint å stå i butikken og scanne bokser. Jeg vil jo ikke bli glodd på av ansatte, jeg vil jo bare ha en eller to space minifigurer til samlingen.

Dette er den raskeste appen vi har testet, og derfor er den også en av våre favoritter.

I motsetning til Bricksearch viser Omgbricks direkte på skjermen en layover med figuren som er inne i boksen. Appen er gratis, og virker ganske stabil. Så tommel opp for denne!

Hvor kan jeg kjøpe LEGO® Space Minifigurer?

Dette avsnittet inneholder annonselenker

Minfigurene får du tak i lekebutikker over hele landet. Vi har en egen oversikt over butikker som selger LEGO, du kan finne den fra forsiden av nettsiden (Temaside om LEGO). Ellers er det flere Coop OBS og Norli som har minifigurer inne, men ofte kommer de på lager en god stund etter lanseringen.

Space baby og familie. FOTO: Blipappa.no
Space baby og familie. FOTO: Blipappa.no

Du kan lese mer om LEGO® Minifigurer serie 26 – Romfart på nettsidene til LEGO her. Skal du handle direkte fra LEGO kan det lønne seg å være medlem av LEGO® Insiders. Les vår artikkel om fordelene med å bli med LEGO Insiders her.

Hvis du vil sikre deg en hel boks med 36 figurer er det rimeligste stedet Proshop.no. Med en bokspris på 1.190,- blir pris per figur kun 33,-. Siden du kommer over den magiske grensen for fri frakt, så får du det også. Både i pose og i sekk, altså.

Se boksen med 36 figurer hos Proshop.no.

Mer LEGO på Instagram

Følg oss på Instagram. Så får du med deg LEGO Nyheter, og et daglig bilde av en minifigur. Det er mer interessant enn det høres ut.

Du finner oss på @dagensminifigur. Hvis du er småbarnsforelder eller det er skrevet i stjernene at du blir det veldig snart, så kan du heller følge oss på @blipappa.

LEGO and the LEGO Minifigure are trademarks of the LEGO Group, which does not sponsor, authorize or endorse this site.

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med artikler. Jeg står også for webutvikling, grafisk design og videoproduksjon. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
9

FØLG OSS PÅ INSTAGRAM
@dagensminfigur

35

Minifigurer
KOMMER SNART

LEGO HOUSE

Her kommer vår artikkel om LEGO HOUSE i Billund

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE