Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Koselig med samsoving. FOTO: Envato

Hva er samsoving?

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Polarn O. Pyret
Alle må sove, også småbarnsforeldre. Samsoving er et godt alternativ for de som har en baby som trenger nærhet for å falle til ro.

Det er få ting småbarnsforeldre snakker så mye om som søvn. Og det er ikke så veldig rart. Det er allment kjent at foreldre til små barn og babyer sover færre timer enn resten av befolkningen. Så søvn blir ofte tatt opp i samtaler med småbarnsforeldre. «Hvordan sover han om natten?», «Har det vært en tung natt?», «Våkner hun mange ganger om natten?» er spørsmål man ofte får når man er nybakt mamma eller pappa.

På engelsk brukes begrepene co-sleeping og bedsharing. Co-sleeping brukes når barnet sover i egen seng inne på foreldrenes rom, og bedsharing er når barnet sover i foreldrenes seng eller i en bedside crib. I Norge bruker vi som regel ordet samsoving når vi sover med barnet i egen seng, eller i en babyseng tilknyttet voksensengen. Samsoving er vanlig i Norge, og i verden generelt. På ammehjelpen.no kan du lese med om samsoving, og hvordan du samsover på en tryggest mulig måte.

Prøv samsoving

For mange foreldre er samsoving redningen på søvnmangel. De fleste små babyer og barn trenger nærhet for å falle til ro. Så å sove i sengen sammen med mamma og pappa er derfor det beste og tryggeste stedet for veldig mange små. Våkner babyen om natten og får en varm arm rundt seg, vil det ofte sovne igjen av seg selv. Sovner ikke barnet av dette kan det enkelt ammes i søvn, dersom mammaen ammer. Dette sparer både barn og foreldre for unødvendig oppvåkning.


Trenger dere tøy å sove i? Polarn O. Pyret har flott, behagelig og holdbart nattøy til hele familien!


Å samsove er den meste naturlige måten å sove på for barnet ditt, og det er ikke flaut eller noe å skjule for andre at du gjør. Barn er forskjellige, noen synes det er helt greit å sove alene i sprinkelsengen, mens andre trenger mamma og pappa for å få sove.

Trenger dere å lese en suksesshistorie om legging fra en pappa? Sjekk denne.

Artikkelen inneholder reklame gjennom annonselenker til Polarn O. Pyret
Hva syns du om Hva er samsoving??

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE