Ensom i pappaperm? Sjekk ut Barseltreffappen.no

Søk
Close this search box.
Lær om førstehjelp sammen med barna. FOTO: Skjermskudd fra Viola forlag/pedagogiskbemanning.no

Bokserie om førstehjelp

Førstehjelp er noe av det viktigste du kan lære deg. Både som forelder og som medmenneske. Denne bokserien for barn tar opp aktuelle situasjoner innen førstehjelp på en lærerik og engasjerende måte!

Tommy Bysveen, kjent som Akuttmedisin_Tommy på instagram, har skrevet en serie med barnebøker som alle tar for seg ulike situasjoner som kan oppstå når man omgås barn. Temaene drukning, fall, brannskader, forgiftning, og kvelning tas opp i hver sin bok. Felles for alle bøkene i serien er at vi følger lille Tuva som skjønner at situasjonen som har oppstått er farlig, og som derfor henter en voksen som kan hjelpe og utføre førstehjelp.

Vær forberedt

Bøkene inneholder selve fortellingen om Tuva, som foreldre kan lese for barna sine, og gjerne snakke litt rundt med ungene. Bakerst i boken står i tillegg en liten tekst for voksne, slik at foreldre får en mer detaljert beskrivelse av hva som må gjøres dersom et barn for eksempel setter noe i halsen. Å være forberedt på ulike farlige situasjoner, kan være avgjørende for utfallet om det noen gang skulle skje. At barna lærer å gjenkjenne alvorlige hendelser, og vet at det nyttigste de kan gjøre er å hente en voksen er også veldig viktig.

I hovedsak er bøkene tiltenkt barnehager og andre institusjoner som er i kontakt med små barn. Men det finnes ikke mye annet om førstehjelp innen barnelitteratur, så vi anbefaler disse bøkene også for småbarnsfamilier og besteforeldre.

Om forfatteren

Tommy er en erfaren paramedic med over 10 års fartstid, både i ambulansetjenesten og som kursholder i førstehjelp. Han finner stor glede og mening i å formidle førstehjelp. Med denne bokserien håper han å nå ut til enda flere foreldre slik at de kan være forberedt til å hjelpe sitt eller andres barn dersom uhellet skulle være ute.

Her kan du lese om, og kjøpe bøkene.

Hva syns du om Bokserie om førstehjelp?

Tips oss dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan kontakte oss på post@blipappa.no og på Instagram @blipappa.

Camilla

Camilla

Hei! Jeg heter Camilla. Jeg er ikke en pappa, men en mamma til en gutt på tre år, og jeg synes det er viktig at pappaene føler seg mer inkludert i alt som har med graviditet og fødsel å gjøre. Ta gjerne kontakt med meg dersom du har noen spørsmål eller tips!

BLI MED!

BliPappa.no er en ressursportal som tar sikte på å inkludere menn i graviditet, fødsel og småbarnstiden. Har du egne erfaringer, tips eller ønsker? Ta kontakt med oss!

Følg oss på Instagram @blipappa for å få med deg konkurranser, giveaways og gode artikler for alle nye pappaer (og mammaer)!

Nytt på siden

Nyeste artikler

Gavetips

Se gavetips til småbarnsforeldre, barn og gravide.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Dåpsgave til jente. FOTO: Envato

Dåpsgave til jente

En dåp er en stor begivenhet, og ofte gir man mer i dåpsgave enn i for eksempel bursdagsgave. Så hva skal man kjøpe som dåpsgave til jente?

LES MER

SUPERTILBUD

Noen få ganger i året (eller når vi har fått et skikkelig bra tilbud) sender vi ut varsler om konkurranser, giveaways og supertilbud fra våre affiliate-partnere.

Partnere

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE