En tequilakake kan fungere som en enkel og rask dessert eller partysnacks! Smelt, bland sammen og stek, liksom! Denne artikkelen er en oppdatert versjon av oppskriften som ble publisert hos Alltidfredag.no for en del år siden.
Du blir ikke full av denne tequila-kaken, ikke engang brisen, men det er ikke meningen heller! Bak og et. Del med andre, eller gomle for deg selv – det er det du som bestemmer (det siste er nok mest fristende)!
Ingredienser:
200 g kokesjokolade
200 g smør
1 ts chilikrydder
4 egg
150 g sukker
4 ss hvetemel
en klype havsalt
2 ss tequila
I tillegg til ingrediensene trenger du litt bakeutstyr: En kjele i passende størrelse, en bolle til å blande alt i og en ildfastform eller springform.
Selve tequilakaken minner mye om brownie. Kanskje fordi den er strengt tatt en Brownie, men med en skvett tequila blir det en ekstra schwung på det hele.
Kult å kunne servere til vennegjengen og voksen familie, men kanskje ikke det tøffeste valget til barnebursdagen.
Slik gjør du
1.
Smelt sjokolade og smør sammen i vannbad. Når dette har smeltet, bland inn chilikrydderet. Ta kjelen av platen og avkjøl. (Pro tip: Deler du smør og sjokolade opp i mindre biter, smelter de fortere.)
Du kan sikkert prøve å kjøre alt i mikroen, men det kan fort bli en smøreksplosjon.

2.
Hell sjokobladingen i en bakebolle.
Rør inn eggene, ett om gangen.
For å være sikker på at det ikke havner eggeskall oppi bollen, kan du knekke eggene i et eget glass før du heller de inn.
3.
Når eggene er rørt inn skal du ha i sukker, mel, salt, og tequila.
Nå kan du også sette stekeovnen på forvarming på 180 grader.

4.
Hell i en bakepapirkledt springform, du kan gjerne strø litt salt over kaken. (Slik slipper du å vaske opp springformen etterpå).
Hvis du liker oppvask kan du droppe bakepapiret eller bruke en ildfast form. Husk bare å smøre formen godt med smør/melange eller lignende – for denne kaken setter seg fort fast i formen.

5.
Stek i ca. 40 minutter på 180 grader. Sjekk at den er stekt med en kniv/strikkepinne.
Den skal være ganske myk inni.
5.
Avkjøl og del i stykker. Du kan gjerne dryppe et par dråper tequila over hvert kakestykke før servering, for å få litt ekstra futt over din fantastiske tequilakake.

Finito, og vel bekomme!