Innhold i artikkelen:
I løpet av få minutter kan du lage en hjemmelaget kebab i pita i ditt eget (eller noen andres) kjøkken. Med ingen kokkekunnskaper går dette allikevel som en lek!
Sjekk ut ingredienslisten og den superenkle oppskriften. Dette er en rimelig løsning, som passer enten du er student, småbarnsforelder eller bare vil spare penger.
Artikkelen ble publisert på Alltidfredag.no for åtte år siden, og dette er en oppdatert versjon.
Dette er perfekt for deg som både handler på budsjett, og vil ha følelsen av Bislett Kebab klokka tre om natten etter en lang kveld på byen. Altså, dette er for deg som vil ha det godt og enkelt, og ikke lage noe som hadde fått Hellstrøm til å angre på at han ikke tok på seg hvite bukser.
I denne artikkelen er både oppskrift, og forslag til ulike innkjøp som typer kebabkjøtt, pitabrød og det aller viktigste – kebabsaus. Vi anbefaler, og forteller deg hvor du kan få kjøpt det du trenger for å lage hjemmelaget kebab i særklasse.
Ingredienser:
- 1 boks mais
- Kinakål (Dette er faktisk en salat, og ikke en kål).
- Løk eller rødløk
- Agurk
- Paprika
- Rømmedressing og chilidressing (Mer info i eget avsnitt)
- Kebabkjøtt (Mer info i eget avsnitt)
Variasjoner:
- Pommes frites (For kebabtallerken)
- Pitabrød (For kebab i pita)
- Evt. Salt eller pommes frites-krydder/grillkrydder
Tre typer kebabkjøtt du får kjøpt i butikken
Folkets Kebab
Dette er en ferdighakket og ferdigstekt variant med kebabkjøtt. Den finnes i Norgesgruppens matbutikker. Den er god, men ikke den aller beste – etter vår mening. Særlig ikke med en pris på 79,90,- hos Kiwi.
Gilde Krydret Kebabkjøtt
Denne kommer i en pakke som minner litt om hvordan både skinke og joikaboller er pakket. Dette er vår go-to-favoritt, selv om den ser ut som hundemat når du tømmer ut boksen. Gilde krydret Kebabkjøtt gir mest verdi for pengene. Både i smak og i mengde. Pris omtrent 40,- kroner.
Kanda Kebabkjøtt
Samme leverandør som mange kebabrestauranter. Denne får du tak i hos MENY og en del individuelle matbutikker.
Dersom du bor i Asker (en altfor stor kommune mellom Oslo og Drammen), kan du ta turen innom FUDI på Holmen senter.
Dessverre koster dette kebabkjøttet litt mer. Rundt 100-130,- per pakke.
Kebabsaus - Hvilken type er best?
Igjen så nevner vi Norgesgruppen. Burde nesten blitt sponset for all denne omtalen. Dette er Eldorado Kebabsaus. Den finnes i to versjoner. Mild og sterk. Koster omtrent 30,- kroner hos Kiwi, og 35,- og MENY. Smaker helt ok, men ikke supert.
Bislett Kebab House har restauranter (sjapper?) flere steder i- og rundt hovedstaden. De har en stand i butikken hvor de selger kebabsaus. Sausen produseres av KANDA, og har egentlig bare fått en BKH-label på seg. Koster omtrent 40 kroner flasken. Finnes som mild og sterk.
Flere butikker har tatt inn sausen også, og du kan finne den i nettbutikken til MENY og hos Oda.no
Pitabrød
Vi liker veldig godt pitabrødene fra Eldorado, som er Norgesgruppens eget merke. Du finner fem-pakning med disse pitabrødene hos Kiwi, Spar, Meny og noen Matkroken-butikker.
Pitabrødene varmes raskt i brødrister, hvis du har det. Koster omtrent 21-24,- kroner per pakke.
Superbasic – slik gjør du:
Steg 1:
Kjøttet varmes eller stekes i stekepanne. Bruk stekespade eller Hackit for å hakke kebabkjøttet opp i småbiter.
Hakk opp kinakålen og skjær opp andre grønnsaker som agurk, paprika. Legg gjerne til flere om du liker det i babben din. De hakkede grønnsakene kan plasseres i ulike skåler, så kan gjester mixe-og-matche slik det passer dem.
Steg 2:
Velg om du vil lage kebabtallerken eller kebab i pita.
2a: Varm opp pitabrødene i brødrister. Følg med, for det er lett at de brenner seg. Fordelen med brødrister er at det går raskt, brødene varmes jevnt og det er minimalt med venting.
2b: Stek pommes frites. Vi kan anbefale å bruke en airfryer om du har en tilgjengelig. Det gjør pommes frites sprø og luftig, uten at du må bruke masse olje.
Steg 3:
Stek kjøttet til du føler det er ferdig. Det er ingen fasit, men du både ser og lukter når det nærmer seg ferdig.
Servering
Hvis du skal lage kebab i pitabrød slik du får på byen, så skjærer du pitabrødet opp på langs (altså fra kanten), sånn cirka halvveis ned på brødet.
Hold brødet åpen i hånden, deretter har du i litt saus, så litt kinakål. Deretter mer saus, så litt kjøtt, litt saus og topper det hele med enda mer kål, saus og tomat/agurk. Dette kan bli grisete, så det enkleste er jo p bare spise som en taco. Godt er det uansett.
Blir dette for avansert, så kan du slenge alt på en tallerken, og spise det slik. Eller i en blender, og drikke det som en proteinshake. Namnam.
Gratulerer, med å fullført prosjekt: Hjemmelaget kebab!
Småbarnsforelder? Besøk Blipappa.no