AV Blipappa.no

Amundsen Sports – Er det verdt pengene?

Amundsen Sports er synonymt med tøffe skiklær med fokus på høy kvalitet og skandinavisk polfarertradisjon. Er merket verdt prisen?

Amundsen Sports er kanskje afterskimotens svar på Rolls Royce. Med genserpriser på opptil 3.000,- nok, og langt i mellom tilbud og rabatter, er dette skibekledning for den kresne. Spørsmålet er – hva skal disse skiklærne brukes til? Siden oppstarten i 2010 har klesmerket til Jørgen Amundsen, et slektsmedlem av Roald selv, etablert seg godt innen luksussegmentet når det gjelder skibekledning. Selskapet har bygget merkevaren rundt mantraet Innovation through tradition, og hviler tungt på bragdene til polfarer-Amundsen. Klesmerket og lappene som henger på har engelskspråklige tekster og designelementer inspirert av klærne som blant annet ble brukt på Amundsens Sydpolekspedisjon i 1911.

Funfact: Roald Amundsen var sponset av klesmerket Burberry på sin ekspedisjon til Sydpolen i 1911. Både klær og teltduker var levert av britiske Thomas Burberry.

Sportsklær med kosekvaliteter

Når du plukker opp en av ullgenserne fra Amundsen for førte gang vil oppleve at du blir overrasket over hvor myk ullen føles ut. Som den røde genseren på illustrasjonsfotoet, er enkelte av plaggene laget av delvis strikket ull, og delvis kokt ull (les: tovet ull).

Sydpolen: Amundsen, Hassel, Hanssen og Wisting i 1911. Foto: Olav Bjaaland (Public domain)
Sydpolen: Amundsen, Hassel, Hanssen og Wisting i 1911. Foto: Olav Bjaaland (Public domain)

I enkelte plagg benytter Amundsen Sports sin egen unike ullblanding. Ullblandingen består av 35% kashmirull, 32,5% merinoull og 32,5% silke, og bidrar til fleksible og myke klesplagg med god holdbarhet og stretch. Kashmirull regnes som en av de mest sjeldne og eksklusive ulltypene i verden, og bidrar til å forsvare den høye prisen.

Selskapet selger også ytterplagg med egen windstopper-teknologi, men det er sjelden vi ser dette utenfor afterskien.

Amundsens Sports gir aller mest verdi for deg som trives i bunnen av bakken. På tross av OK tekniske egenskaper, er det designet til klesmerket som er argumentet for deg som kjøper.

Mor og far i Amundsen-knickers eller anorakk er godt på vei de stiligste foreldrene på påskeskirennet, men det er ikke ytterklærne som er førstevalget for langtur over tregrensa i minus 20 grader C.

Om din ambisjon er er å investere i tøffe og behagelige klær av kvalitetsmaterialer til bruk på i solveggen på hytta, langs løypa i påskeskirennet eller som konge på afterskien, så er Amundsen Sports er absolutt verdt pengene.

Flere artikler fra Alltidfredag

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE