STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Hva trenger du som mann til babyen kommer?

Dere har nok allerede fått med dere alt det essensielle, som seng, stelleutstyr og annet baby-relatert. Her er liste over det DU trenger til når dere kommer hjem fra sykehuset.

Med erfaring som kilde er dette en oversikt over ting vi i BliPappa.no mener det er lurt at du kjøper inn før babyen blir født – slik at det blir mest komfortabelt for alle involverte parter.

Nederst i artikkelen har vi allikevel lagt inn en generell liste over ting vi satte pris på den første tiden hjemme med det nye familiemedlemmet. Tips oss gjerne på Facebook dersom du har flere gode tips til innkjøp.

Mat og snacks

Stack opp med mat til både deg og mor. Den første tiden etter fødsel er det nær sagt et ork å gå på butikken, spesielt hvis det også innebærer en lengre kjøretur.

Tenk som at du skal barrikadere deg inne for en zombie-apokalypse. Kjøp frokost, snacks og lettlagde måltider for flere dager (uker!) fremover. Jeg vil gå så langt som å anse at også den gode gamle student-grandisen rett på pappen er innafor i denne perioden. Den første tiden er døgnet og livet snudd på hodet. Den nybakte mammaen er redusert etter fødsel, og det kan gå lang tid før hun er fit-for-fight igjen. I tillegg vil det være lite, dårlig og ujevn søvn på dere begge – noe som kan skape frustrasjon og amper stemning. Da er god mat og snacks en trøst som kan hjelpe med å holde energinivået opp. Fokuset bør være på at dagene skal være så komfortable som overhode mulig.

NB: Har dere kjæledyr kan det være lurt å kjøpe inn nok dyremat, slik at dere minimerer antall turer til butikken de første ukene etter fødsel.

Våtservietter eller kluter

Dere har kanskje plukket opp en gratis babypakke eller to, men noe du aldri får nok av den første tiden er våtservietter eller kluter. Kluter er nok hakket mer miljøvennlig enn våtservietter, men den barnebeken sitter som Smørbukk-karamell i reggis, og da må det til med tungt skyts for å få av det aller verste.
Artikkelforfatter kan fortelle av egen erfaring, at kluter ble fort mangelvare, tross at det var kjøpt inn rikelig. De går til bæsj, gulp, pupp og ymse søl. Du merker fort om du har for få kluter, med andre ord.

Netflix og uchill

Mange førstegangsforeldre får høre to formaninger flere ganger. Den første er «Det blir bedre» og den andre er «Sov når babyen sover». Den siste klarte ihvertfall ikke vi å leve etter den første tiden etter fødselen. Det ble fort til at vi ble sittende og se på det nye familiemedlemmet, og plutselig hadde det gått 45 minutter, og han bestemte seg for å våkne igjen.

Netflix og lignende strømmetjenester er perfekt tidsfordriv. ILL.FOTO: WeDesing / Shutterstock.com
ILL.FOTO: WeDesing / Shutterstock.com

Rådet fra redaksjonen i BliPappa.no er å finne noen filmer, serier eller TV-spill dere kan kose dere med sammen når babyen sover. Det blir enda mindre tid til TV og film det neste året, så det er lurt å bruke tiden fornuftig.

Hvis du allerede er en halvblods- eller fullblods gamer, kan vi tipse om TV-spill som har couch-coop (som i gamle dager da man spilte Goldeneye sammen på sofaen), der dere kan samarbeide om å løse oppgavene. Som f.eks. Way Out og It Takes Two (Begge laget av han som lagde den svenske filmen Kopps). Å spille sammen vil bidra til å styrke parforholdet, og dere vil også få flere hverdagstemaer enn bare baby-ting.

En kort oversikt over ting dere trenger til babyen komer

Alt annet har dere nok sett i flere andre lister, men er en kort oversikt skrevet slik at du slipper å lese side opp og side ned om temaer du ikke kan noe om:

ProduktInformasjon
BarnevognDet finnes sykt mange forskjellige typer og merker når det kommer til barnevogner. Du kan få alt fra eksklusive Scuderia Ferrari-vogner til retro-vogner laget av en ivrig dame på Etsy. Det viktigste for deg og din partner er at dere finner en vogn som passer til deres formål. Vi har testet tre helt ulike vogner fra Emmaljunga, Thule og Silver Cross. Testen kommer snart på nettportalen, youtube og Facebook.

Et smart økonomisk tips er å se etter en vogn som kan benyttes med både liggedel og sportsdel (betyr i at det to forskjellige «topper» hvor den første passer fra nyfødt til pappaperm, og den andre toppen varer fra pappaperm til barnet vokser ut av vognen).
BabysengDette er litt det samme som vogn. Mange alternativer, og mange retninger. Noen kjøper barneseng med en gang, andre bruker en bedside-crib eller samsover med babyen i senga. Les mer om samsoving her hos Ammehjelpen.no.
Stellebord eller stellematteStellebord finnes i mange versjoner, og koster alt fra 500-lappen til flere tusen. De gjør for det meste samme nytten – at du slipper å ødelegge ryggen når du skal skifte bleie. Med et stellebord i rett høyde vil du i hvertfall bevare noe rygghelse (fram til du skal begynne å bære dag ut og dag inn).

For foreldre med mindre bolig, kan en stellematte på gulvet gjøre samme nytten.
Vi valgte det billigste alternativet både for stellebord og stellematte – og kan anbefale VÄDRA stellematte fra IKEA. Den fungerer bra på stellebord, og som rett-på-gulvet-løsning.

BabynestDette hadde jeg aldri hørt om før kona begynte å prate om babynest, og hvor nyttig det var. Dette er en slags myk mini-madrass med høye kanter som kan plasseres rundt i boligen.

Min umiddelbare tanke var at dette er noe unødvendig produkt, som vi ikke kom til å bruke noe særlig. Der tok jeg feil. Det viste seg at babynestet var kjempenyttig å ha både på gulvet, i senga og mellom oss på sofaen når vi spilte TV-spill. Det var mye mer betryggende å ha en den rullende lille nyfødte mellom to sikre stoffvegger enn å ha ham liggende rett på sofaen.
AmmeputeDette er strengt tatt ikke nødvendig, men vi har testet to versjoner. Den første versjonen var en bananformet sak fra Cozyfix. Denne viste seg å være altfor stor for kona, som ruver 165 cm over bakken i tåsokk-strømpelesten.

Deretter kjøpte vi en BBHugme, som var svært populær (gavetips!). kona brukte den både til mattid med babyen, og i sengen som en slags kroppspute.
Våtservietter eller kluterSom nevnt i artikkelen over, er dette et must.
BleierGreit å ha i hus, så slipper man flere turer ut. Er ikke mer å si om dette.
Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.
Hva syns du om Hva trenger du som mann til babyen kommer??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

Familie som sparer penger i sparegris. ILL.FOTO: Rawpixel

6 økonomismarte tips til ferske fedre

Å bli pappa er en tid for store følelser og våkenetter. Det er også en tid for nye behov, press, sammenligning og en utstyrsjungel det er lett å gå seg bort i. Her er seks tips som redder lommeboka.

LES MER
Hvordan bli gravid - En guide for menn

Hvordan gjøre partner gravid?

Du vet allerede hva DU må gjøre, og her er en artikkel som forteller deg hva som faktisk må til for at partner skal bli gravid. Nyttig fakta for deg som vil bli pappa.

LES MER
MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE