STYR BJØRN & GILBERT I 24 TIMER - LIVESTREAM 12- NOVEMBER

Hva i alle dager er barnebek? Og hvorfor bør jeg vite om det?

Barnebek, også kjent som mekonium, er noe du kommer til å treffe på. Dette er en artikkel for pappaen som vil være forberedt på alt. 

Ok, så er dette ikke en nødvendig ting å lære om. For det er veldig få ganger i livet du kommer til å håndtere barnebek. Det kan allikevel være lurt å få med seg, da barnebek kan fort bli noe ordentlig griseri.
 
Barnebek er betegnelsen på babyens første bæsj. Den både ser ut som, og har samme konsistens som tjære. Heldigvis lukter den tilnærmet ingenting. Den tjærelignende konsistensen gjør barnebek til noe man absolutt ikke bør få på noe man har kjært.  
 
Da undertegnede var på sykehuset med fru og nyfødte baby, gjorde vi noen forsøk på å tørke bort tjæren med en av sykehusets kluter. Effekten var omtrent som hvis man skulle forsøke å smøre en halvsmeltet Smørbukk-karamell på en brødskive med hjelp av en tøyserviett. Jeg tror vi ødela i hvert fall ti kluter på den første bæsje-sesjon. Den dag i dag kan det hende at jeg plutselig blir truffet av tanken «Fikk sykehuset noen gang renset de klutene helt?». Barnebek klistrer seg fast til bleie, tøy og unge, så pass på hva du velger å tørke med.
 

Barnebek går fort over

Heldigvis pleier omgangene med barnebek bare noen få dager. Etter hvert som ungen begynner å få mat gjennom mor, vil avføringen endre seg til en gulaktig suppe. Den er også heldigvis ganske luktfri. Da er bleieskift plankekjøring, bortsett fra når suppa har sneket seg ut av bleia og oppover ryggen. 
 
Det er først når barnet begynner med fast føde ting endrer seg til det verre. Da kan du begynne å lure på om det er voksen mann som bæsjer i bleia til ungen din. 
 
Nå kan du krysse av barnebek på listen over ting du ikke trodde du skulle lære i dag. 

Hvis du fortsatt tørster etter kunnskap, kan du se hvordan barnebek ser ut ved å følge lenken under i kildehenvisningen. 


NB. Ikke se på den tyske wikipedia-siden om dette temaet. Illustrasjonsfotoet er særdeles uappetittlig, som de sier i Bærum. Du er advart.

Del artikkelen med noen som trenger det!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Gilbert

Gilbert

Hei! Mitt navn er Gilbert! Jeg brenner for at fedre skal bli sett, hørt og tatt på alvor. På BliPappa.no bidrar jeg med lettbeint underholdning, intervjuer med fagpersoner og grafisk design. Ta gjerne kontakt med meg hvis du lurer på noe.

Kilder:

Hva syns du om Hva i alle dager er barnebek? Og hvorfor bør jeg vite om det??

Tips oss på Facebook dersom du savner info eller har temaer du vil at vi skal skrive om. Du kan også bruke kontaktskjemaet på siden.

Tips venner og bekjente om BliPappa.no, og følg oss på Facebook.

Nytt på siden

Nyeste artikler

Fra unnfangelse til fødsel skjer utviklingen av fosteret i rekordfart. FOTO: Shutterstock

Hvordan vokser babyen i magen?

Fra man finner ut at man venter barn er det veldig spennende å følge med på utviklingen der inne, og det skjer jo så fort! Fra to celler til et fungerende menneske på rundt 40 uker – så fascinerende!

Les mer

Rabattkoder

Se vår oversikt over butikker med rabattkoder for deg som finner butikken via BLIPAPPA.NO

FAQ

Spørsmål & Svar for nye pappaer

(kommer snart)

Vinn Valgfri Stokke® LIMAS™ bæresele

Trekning i juni, august og september.

Andre interessante artikler

Flere interessante artikler

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

VINN BADEBALL HVER DAG

HVER DAG I HELE JULI trekker vi en ny Facebook-følger som får en kul badeball i posten!

MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Vinn valgfri STOKKE® LIMAS™ BÆRESELE